Hyrbil i Bergen

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bergen genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Bergen

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Bergen, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Norge via länken nedan.

Hyra bil på Bergen flygplats

Om du anländer till Bergen med flyg så är det smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen, så att du kan börja din resa direkt. Två mil söder om Bergen ligger regionens flygplats Bergen flygplats – Flesland. Det är den näst största flygplatsen i Norge efter Oslo flygplats, och här landar många internationella flyg. På flygplatsen finns flera stora och kända hyrbilsbolag representerade. Deras kontor väl utmarkerade och finns i direkt anslutning till ankomsthallen. Det är smidigt att hyra bil på flygplatsen och även att ta sig från flygplatsen med bil.

Sevärdheter i och runt Bergen

Sevärdheter i Bergen

Bergen är belägen på Norges sydvästra kust och har närhet till både hav och fjäll. Bergen kallas för Fjordarnas stad på grund av sitt läge mellan Norges två största fjordar, Sognefjorden och Hardangerfjorden, vilket gör Bergen till en populär utgångspunkt för roadtrips i fjordlandskapet. Det går att åka linbana från Bergen upp till flera av de omgivande bergstopparna och få en fantastisk panoramautsikt över staden, omgivande öar och fjordar.  I regionen och närområdet finns mycket att upptäcka, och med en hyrbil blir resan både smidig och flexibel!

Bergen stad

Trots att Bergen är en av Norges största städer så bjuder staden på mycket charmig småstadskänsla med snirklade kullerstensgator, vacker hamn och gamla stadsdelar. Det är en alldeles särskild syn att se husen klättra upp längs de skogsklädda bergen som omgiver staden. Bergen är en riktigt trevlig stad med mysiga caféer, anrika museum och kulturupplevelser. Om du är intresserad av den lokala maten så har du kommit rätt; Bergen har nämligen fått pris som UNESCO City of Gastronomy och här hittar du en hel del färsk fisk och delikata skaldjur på menyerna. Du kan också besöka den berömda fiskmarknaden på torget. Om du vill shoppa unika ting ska du besöka gatan Skostredet som har roliga restauranger och udda butiker, och har dessutom utnämnts till Norges charmigaste shoppingstråk.

Bryggen i Bergen

Bryggen är förmodligen Bergens mest kända besöksmål. Bryggen är en gammal hansahamn med smala trähus och snirklande gränder. Hansahamnen har en lång historia som sträcker sig tusen år tillbaka då Bryggens hamn var en viktig medeltida knytpunkt för handel. Nu myllrar Bryggen av kulturupplevelser, matställen, uteserveringar och småbutiker med handgjord keramik, konst, lädervaror och mycket mer längs de färgglada husen. Bered dig på en tidsresa med mysfaktor!

Gamle Bergen Museum

Om du vill uppleva mer av Bergens historia så ska du besöka Gamle Bergen museum, som är ett unikt utomhusmuseum av en liten norsk by som ligger i idylliskt natursköna miljöer. Här kan du vandra bland historiska trähus från 1700-1900-tal. Under 1800-talet var Bergen nämligen den största träbyn i Europa, och i Gamle Byn kan du få en känsla hur det var att leva i Bergen förr i tiden.

Utflykter runt Bergen

Haugesund

Tre timmars bilfärd söder om Bergen ligger den vackra staden Haugesund. Staden är en gammal fiskestad, och närheten till havet gör sig ständigt påmind med de vackra vyerna. Här blandas gamla fina byggnader med modern arkitektur. I Haugesund finns även många trevliga museer och andra historiska sevärdheter. Haugesund är nämligen Norges födelseort och har en spännande vikingahistoria. Det sägs att vikingakungen Harald Hårfager bodde i staden när han enade Norge! Haugesund ligger mitt i norska vildmarken med fantastiskt varierande natur som för tankarna till Game of Thrones eller Sagan om ringen. Haugesund är perfekt om du vill ge dig ut på vandring bland fjäll, hedmark och porlande vattenfall.

Hardangervidda nationalpark

Nationalparken Hardangervidda är den största bergsplatån i hela Europa och Norges största nationalpark. Parkens dramatiska fjällandskap längs med Hardangerfjorden och glaciärer är något alldeles unikt. Om du vill vandra i fjällen så är Hardangervidda nationalpark en häftig destination! Inom parken finns flera vackert belägna hotell och matställen och du kan prova vattensporter, tälta och gå på älgsafari. Hardangervidda nationalpark ligger drygt 16 mil från Bergen.

Sognefjord

Sognefjorden är Norges största fjord och en riktigt ikonisk destination. Många besökare enas om att Sognefjorden har Norges vackraste natur med sina dramatiska berg, grönskande dalar och vilda fjordar som sträcker sig över 200 kilometer inåt landet. Turister drar sig hit för att njuta av naturen och vandra, paddla kajak och åka ut på båtturer mellan fjordarna. Det finns flera mysiga och fantastiskt vackert belägna småbyar inom Sognefjorden med unika kulturupplevelser, museum och gallerier. Vanliga hållpunkter är bland annat Flåm och Aardal som är porten till Jotunheimen. Du når Sognefjord med bil ca 3 timmar från Bergen, och om du vill uppleva hjärtat av Norge så är det verkligen rekommenderat att ta några dagar i fjordlandskapet.

Roadtrip i Norge från Bergen

Norge är ett perfekt land att utforska på en bilresa. Med hela 18 nationella turistvägar från norr till söder så finns det fantastiskt vacker natur och kulturbygd att utforska. Bergen är en bra utgångspunkt för att nå flera turistvägar i regionen. En av dessa är turistvägen i Hardanger som följer Hardangerfjorden. Vägen går dramatiskt bland vattenfall och trollska skogar. En lite kortare turistväg några timmar från Bergen är den dramatiska vägen genom Aurlandsfjellets höga bergsområden. Hos oss kan du hyr bil tryggt inför din roadtrip i Norge, och du har alltid fri avbokning ifall du skulle behöva ändra din resa. Läs mer om roadtrip i Norge via länken nedan.

Haugesund, nära Bergen, är en mycket vacker stad
Vid Gudvangen ligger en av Norges vackraste fjordar
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.50 av 5)