Hyrbil i Narvik

Hitta bäst pris på hyrbilar i Narvik genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Narvik

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Narvik och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Narvik

Här finns flera hyrbilskontor som är lätta att hitta till. Det smidigaste är att hyra bil på flygplatsen eller i centrum.

Centrala Narvik
Om du vill utgå från centrum så finns det ett par hyrbilsbolag att välja mellan. Om du har anlänt med flyg så kan du ta flygbussar från flygplatsen in till centrum. De stannar bland annat vid Narviks bussterminal. På Dronningens gate i centrum ligger hyrbilsbolagen Budget och Avis, ungefär 15 minuters promenad från bussterminalen och 6 minuter från Narvik tågstation.

Hyra bil på Harstad – Narvik flygplats, Evenes

Om du flyger till Narvik så kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Harstad-Narviks flygplats, som även kallas Evenes flygplats, ligger i Evenes i norska Nordland. Flygplatsen ligger mellan städerna Harstad och Narvik, och det är ca 75 kilometer att köra från Evenes till centrala Narvik. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Budget, Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter inne i ankomstterminalen, och det är lätt att hitta när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg då det kan finnas begränsat med bilar utanför bokningarna.

Att se och göra i Narvik

Den historiska staden Narvik ligger omsluten av Olotfjorden i den vackra nordnorska vildmarken. Omgivningarna med skärgårdsöar och snöklädda berg uppmuntrar till en aktiv semester under både sommar och vinter. Under vintern kan du se norrskenet dansa över natthimlen, och på sommaren glöder fjälltopparna av midnattssolens sken. Narvik är populärt för vandring, fiske, skidåkning och har dessutom en spännande historia att berätta. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Åka skidor i Narvik

Narviks vackra fjäll och majestätiska berg är perfekta för skidåkning. På Narvikfjellet finns en populär skidanläggning som erbjuder några av landets bästa skidmöjligehet, och kanske också de mest extrema. Här kan du susa nerför en de högsta fallhöjderna i Skandinavien och njuta av härlig offpiståkning. Uppe på Narvikfjellet har du en fantastisk utsikt över fjordlandskapet.

Narvik Krigsmuseum

Narvik har en rik och spännande historia. Staden och dess hamn spelade en viktig roll under andra världskriget i det som kom att kallas Slaget om Narvik. Här gjorde de norska styrkorna ett sådant motstånd mot naziarmén att tyska marinen förlorade sina viktiga jagare och ubåtar i striderna, vilket blev ett avgörande hinder för tyskarnas planerade invasion av Storbritannien. Slaget har kommit att prägla mycket av områdets identitet, och idag kan du lära dig om händelsen på Narvik War Museum.

Sommar i Narvik

Narviks vackra bergstoppar ger fina förutsättningar för klättring och vandring på sommaren. Mellan maj och juli lyser den gyllene midnattssolen över fjord, öar och fjäll.  Ca 9 mil från Narvik ligger mäktiga Stetind, som har blivit utnämnt till Norges nationalfjäll. Stetind är fantastiskt vackert, och här kan du ge dig ut på guidade klättringar uppför berget utefter din förkunskapsnivå. I Narvik finns också möjlighet att åka linbana upp till en fjälltopp och få en magisk utsikt över vildmarken.

Senja Havsfiske

Ca 16 mil med hyrbil från Narvik ligger vackra ön Senja, som är ett riktigt fiskeparadis. Där ön vetter mot havet finns höga berg, skärgård och fjord, medan den södra sidan består av tallskog och klippig terräng. I Senjas vatten är det populärt att ge sig ut på djuphavsfiske och du kan hyra både båt och utrustning på plats. Har du tur kan du få både torsk och hälleflundra på kroken. I närheten finns boende på fiskecampet i byn Steinfjord, mitt i den storslagna naturen.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 4.67 av 5)