Hyrbil i Auckland

Hitta bäst pris på hyrbilar i Auckland genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Auckland

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Auckland i Nya Zeeland, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Nya Zeeland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Nya Zeeland via länken nedan.

Hyra bil på Auckland flygplats

Det smidigaste är vanligtvis att hyra bil på Auckland flygplats vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Då kan du också använda bilen direkt. Flygplatsen i Auckland ligger drygt två mil från stadens centrum, och är den största flygplatsen på Nya Zeeland. Det går smidigt att hyra bil på Auckland flygplats, och här finns flera välkända hyrbilsbolag. I den internationella terminalen finns hyrbilskontoren på nedervåningen precis vid ankomsthallen.

Våra hyrbilskontor i centrala Auckland

Att hyra bil i centrala Auckland är enkelt då ett antal hyrbilskontor finns lättillgängliga i staden. Det går flygbussar från flygplatsen in till Auckland City och North Harbour, beroende på var ditt hyrbilsbolag finns.

  • Auckland Strand Station: I de västra delarna av centrala Auckland, vid Strand Station som är en av de större tågstationerna i staden, finns fyra hyrbilskontor. Dessa ligger på vägarna The Strand och Beach Road som ligger på bekvämt gångavstånd från stationen. Från kontoren går det smidigt och enkelt att ta sig ut till större vägar och ut till närområdet.
  • Centrala Auckland: I centrala Auckland nära Captain Cook Wharf, finns också möjlighet att hyra bil. Där ligger ett hyrbilskontor på Shortland Street på gångavstånd från stationen Britomart.
  • Östra Auckland: En bit öster om hyrbilskontoret på Shortland Street ligger ytterligare ett hyrbilskontor på Victoria Street West, ett stenkast från Victoria Park. Hyrbilskontoret här ligger mycket nära Northern Motorway, och det går smidigt att ta sig ut från staden och vidare till andra utflyktsmål i området.
  • Södra Auckland: I området Grafton, som ligger I Aucklands södra del, finns ett hyrbilskontor på Khyber Pass Road. Härifrån är det mycket nära väg 1 som leder ut från Auckland.

Att köra i Nya Zeeland

Det finns ett par saker som är bra att tänka på om det är första gången du ska köra i Nya Zeeland. Här kör man till exempel på den vänstra sidan av vägen. Det finns ganska få motorvägar, och de flesta vägarna utanför storstäder har två körfält i olika riktningar. Vissa vägar till sevärdheter kan vara smala eller branta, så det är bra att alltid köra försiktigt och vara uppmärksam på väglaget. Många turister underskattar lätt körtiderna under sin vistelse och det tar ofta lite längre tid på grund av krokiga vägar, böljande landskap och bristen på motorvägar, så det är bra att ha god tid på sig.

I Nya Zeeland är det förbjudet att parkera på fel sida av vägen, såvida det inte är en enkelriktad gata. Då får du parkera på båda sidor. Få mer tips via länken nedan.

Sevärdheter med hyrbil från Auckland

Utflyktsmål runt Auckland

Auckland är en perfekt utgångspunkt för härliga utflykter med hyrbil. Tack vare Nya Zeelands makalösa landskap behöver man inte åka långt med hyrbilen för att se både spännande städer och unik natur!

Wellington

Det finns många fina körsträckor från Auckland, och en populär rutt är att köra från Auckland till Wellington. Wellington är omtyckt för sin livliga kulturscen och närproducerad mat, vin, kaffe och ölbryggerier. Här finns massor att se i ”den coolaste lilla huvudstaden”, som sägs ha fler pubar och restauranger per capita än New York. Ta dig upp till Mount Victoria Lookout för en fantastisk utsikt över stad och hamn, eller promenera längs den vackra strandpromenaden i solnedgången med en god glass.

Parkera hyrbilen och ta ett svalkande dopp i Oriental Beach, eller besök Wellington Zoo för att möta inhemska djurarter som känguru och dingo. Det är ca 631 kilometer till Wellington från Auckland och det finns gott om smultronställen på vägen – en perfekt roadtrip!

Matamata

Om du är ett fan av Sagan om ringen så måste du besöka inspelningsplatsen där du kan gå runt i hobbitarnas hemort Fylke. Hobbiton ligger i det böljande gröna landskapet i samhället Matamata, ca 2 timmar med hyrbil från Auckland. Här finns mer än 44 hobbithus, Bilbos Bag End, puben Green Dragon och mycket mer. Staden Matamata har många mysiga lantgårdar och Bed & Breakfast i fina miljöer att övernatta på, bland annat med utsikt över bergskedjan Kaimai Ranges.

Kamai Range har många trevliga vandringsleder genom enastående ladskap. Strax öster om staden kan du utforska ett av de högsta vattenfallen, Wairere Falls, omgiven av fantastisk natur och med vandringsled till utkiksplatser.

Whangaparaoa

Endast en halvtimmes bilfärd norr om Auckland ligger den vackra halvön Whangaparaoa, som med sina fantastiska badstränder lockar många besökare. Halvön är känd för sin natur och klarblåa vatten, och det går ofta att se både valar och delfiner simma längs kusten. Det finns även en mycket fin golfbana på halvön.

Roadtrip från Auckland

Thermal Explorer Highway

Från Auckland börjar den fantastiska roadtripvägen Thermal Highway som går genom Waikato regionen till den geotermiska staden Rotorua och Lake Taupo innan den når vinlandskapet i Napier och Hastings i söder. Ruttens sevärdheter ger en härlig kombination av vackra landskap, spännande mat-och vinupplevelser och en chans att lära sig om Maorikulturen. I Rotorua regionen finns några av landets mest vulkaniska platser med kristallklara sjöar, gejsrar och naturligt heta källor. Lake Taupo anses vara en av världens bildskönaste sjöar med sina vackra vyer och uråldriga skog. I närheten ligger den alp-liknande Tongariro National Park, och under rutten kan du stanna till för många äventyr och vandra i underjordiska grottor.

Thermal Explorer Highway är väl skyltad för att du ska kunna navigera säkert genom några av öns mest dramatiska naturområden. Det brukar rekommenderas att ha ca en vecka för att köra rutten från Auckland, beroende på hur länge du vill utforska olika platser. Det är väl värt att hyra bil i Auckland för att åka på roadtrip och utforska Nya Zeelands pärlor!

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.84 av 5)