Hyrbil i Wellington

Hitta bäst pris på hyrbilar i Wellington genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Wellington

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Wellington i Nya Zeeland, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Nya Zeeland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Nya Zeeland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Wellington

I Wellington finns det ett antal hrbilskontor med många hyrbilar. Det rekommenderas att man bokar bilen innan avresa för att vara säker på att enkelt kunna hämta och hyra bil.

  • Centrala Wellington: I centrala Wellington finns två hyrbilskontor: ett på Wakefield Street och ett på Ghuznee Street. Båda dessa kontor ligger mycket central, och ligger nära bland annat Wellington Waterfront Walk och The Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, som är en av stadens främsta sevärdheter.

  • Södra Wellington: Söder om hyrbilskontoren i de mest centrala delarna av Wellington finns ett hyrbilskontor på Hania Street, nära Basin Reserve. Från detta hyrbilskontor går det smidigt att ta sig ut på väg 1

  • Norra Wellington: I norra Wellington ligger färjehamnen, och där går det också bra att hyra bil. Precis vid färjeläget finns fyra hyrbilsbolag, och på gångavstånd finns ytterligare ett kontor på Hutt Road. Samtliga kontor vid färjeläget ligger i anslutning till väg 1, och det är därför smidigt att upptäcka närområdet från platsen.

Hyra bil på Wellington flygplats

Endast en halv mil från centrala Wellington ligger stadens flygplats, som är den tredje största i landet. Wellington flygplats trafikerar internationella flyg och flyg inom Nya Zeeland, och det är mycket smidigt att hyra bil och köra till och från flygplatsen.

Det finns fem hyrbilsbolag representerade på flygplatsen och dessa går att finna på entréplan i anslutning till ankomsthallen och bagageutlämningen. Det är väl skyltat, och det är därför mycket enkelt att hitta kontoren på flyglatsen.

Utflyktsmål runt Wellington

Wellington är en perfekt startpunkt om man vill upptäcka Nya Zeeland med bil. Det går enkelt att ta sig från staden till många fantastiska utflyktsmål, och att köra i området är en njutning i sig med all den fantastiska natur som finns där.

Martinborough
Sex och en halv mil öst om centrala Wellington ligger den mysiga staden Martinborough. Förutom sina flertalet trevliga butiker, caféer och restauranger är staden även känd för sina många vingårdar, och det finns möjlighet att medverka på vinprovning. Det finns även många vackra vandringsleder och cykelvägar genom det otroliga landskapet.

Castlepoint
Två och en halv timmes bilresa norr från Wellington ligger Castlepoint, som bjuder på makalösa vyer. Här finns både ett känt fyrtorn och vackra stränder omgärdat av dramatiska landskap. Det finns många trevliga vandringsleder i området.

“Midgård” – platser från Sagan om Ringen
Nya Zeeland är känt för sina hisnande landskap som agerade bakgrund för Sagan om Ringen-filmerna. Runt Wellington finns flera platser som var med i filmerna. Bland annat går det att besöka Vattnadal (Kaitoke Regional Park), Osgiliath-skogen (Waitarere Forest) och delar av Pelennorfältet (Queen Elizabeth Park), som alla ligger på köravstånd från Wellington. I Miramar, strax utanför Wellington, finns Weta Cave, ett besökscenter som drivs av företaget Weta som skapade kostymer och vapen till filmerna.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 5.00 av 5)