Hyrbil i Wellington

Hitta bäst pris på hyrbilar i Wellington genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Wellington

Ska du besöka Wellington, Nya Zeeland? Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Wellington samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. I Nya Zeeland behöver du bil för att ta dig runt till alla natursköna sevärdheter. Om du inte hyrt bil i Nya Zeeland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Nya Zeeland via länken nedan.

Hyra bil på Wellington flygplats

Det smidigaste är att hyra bil på Wellington flygplats vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Endast en halv mil från centrala Wellington ligger stadens Wellington Airport, som är den tredje största i landet. Wellington flygplats trafikerar internationella flyg och flyg inom Nya Zeeland, och det är mycket smidigt att hyra bil och köra till och från flygplatsen. Det finns fem hyrbilsbolag representerade på flygplatsen, och det är mycket enkelt att hitta kontoren. Läs mer via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Wellington

Det gåräven bra att hyra bil inne i centrum, om du vill utgå därifrån. I Wellington finns ett antal hyrbilskontor med ett stort utbud med hyrbilar. Det rekommenderas att man bokar bilen innan avresa för att vara säker på att bilen finns på plats när du anländer.

  • Centrala Wellington: I centrala Wellington finns två hyrbilskontor: ett på Wakefield Street och ett på Ghuznee Street. Båda dessa kontor ligger mycket central, och ligger nära bland annat Wellington Waterfront Walk och The Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, som är en av stadens främsta sevärdheter.
  • Södra Wellington: Söder om hyrbilskontoren i de mest centrala delarna av Wellington finns ett hyrbilskontor på Hania Street, nära Basin Reserve. Från detta hyrbilskontor går det smidigt att ta sig ut på väg 1
  • Norra Wellington: I norra Wellington ligger färjehamnen, och där går det också bra att hyra bil. Precis vid färjeläget finns fyra hyrbilsbolag, och på gångavstånd finns ytterligare ett kontor på Hutt Road. Samtliga kontor vid färjeläget ligger i anslutning till väg 1, och det är därför smidigt att upptäcka närområdet från platsen.

Köra i Nya Zeeland

Det är populärt att ta sig runt med hyrbil för att upptäcka Nya Zeeland. Det finns ett par saker som är bra att tänka på när du ska köra i Nya Zeeland för första gången. Här gäller till exempel vänstertrafik. Det finns få motorvägar utanför storstäderna, och många vägar går genom bergigt landskap och kan vara smala eller krokiga och ibland övergå till grusväg. Därav kan det ta längre tid att köra till destinationer än vad det kan se ut på kartan.

I Nya Zeeland kan du uppleva fyra årstider på en dag och vädret kan skifta fort! Var alltid uppmärksam på trafiken och väglaget. Det är också bra att hålla koll på väderuppdateringar innan ni ger er iväg, och planera dagen därefter. Läs mer om att köra i Nya Zeeland här. 

Utflykter och sevärdheter Wellington

Utflykter med hyrbil runt Wellington

Wellington är en fin startpunkt om man vill upptäcka Nya Zeeland med bil. Det går enkelt att ta sig från staden till många fantastiska utflyktsmål, och att köra i området är en njutning i sig med all den fantastiska natur som finns där.

Martinborough
Sex och en halv mil öst om centrala Wellington ligger den mysiga staden Martinborough. Förutom sina flertalet trevliga butiker, caféer och restauranger är staden även känd för sina många vingårdar, och det finns möjlighet att medverka på vinprovning. Det finns även många vackra vandringsleder och cykelvägar genom det otroliga landskapet.

Castlepoint
Två och en halv timmes bilresa norr från Wellington ligger Castlepoint, som bjuder på makalösa vyer. Här finns både ett känt fyrtorn och vackra stränder omgärdat av dramatiska landskap. Det finns många trevliga vandringsleder i området.

“Midgård” – platser från Sagan om Ringen
Nya Zeeland är känt för sina hisnande landskap som agerade bakgrund för Sagan om Ringen-filmerna. Runt Wellington finns flera platser som var med i filmerna. Bland annat går det att besöka Vattnadal (Kaitoke Regional Park), Osgiliath-skogen (Waitarere Forest) och delar av Pelennorfältet (Queen Elizabeth Park), som alla ligger på köravstånd från Wellington. I Miramar, strax utanför Wellington, finns Weta Cave, ett besökscenter som drivs av företaget Weta som skapade kostymer och vapen till filmerna.

Roadtrip i Nya Zeeland

Roadtrip från Wellington

Wellington ligger vid kusten på den södra delen av nordön, och det är perfekt att ge sig ut på roadtrip härifrån. Ca 631 kilometer bort ligger Auckland med gott om smultronställen på vägen. Rutten tar ca 7-8 timmar och det finns mycket att stanna till för och utforska. Ta vägen genom Tongariro National Park och upplev fantastisk natur med fjälltoppar och djupa skogar. Här kan du spendera en dag med aktiviteter som hajking, ATV eller mountainbike i vildmarken. Ett annat stopp är den massiva Lake Taupo som med sitt isblåa vatten och hemliga vattenfall verkligen är värt ett besök.

Kör vidare upp mot grönskande Rotoruas heta källor och mineralpooler, som ligger ca 60 kilometer från filminspelningsplatsen för hobbitarnas hemvist Fylke i Sagan om ringen. Innan Auckland är det rekommenderat att göra en avstickare till halvön Coromandel Peninsula, där paradisstränder med turkost vatten och fantastiska vyer över berg och grönska väntar. Det är verkligen en upplevelse att hyra bil i Wellington och köra i Nya Zeeland!

Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.85 av 5)