Hyrbil på Wellington flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Wellington flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Wellington flygplats

Planerar du en resa till Wellington, Nya Zeeland? Det bästa sättet att ta sig runt är med hyrbil. Oavsett om du planerar en roadtrip i Nya Zeeland eller att utforska Wellington så finns det mycket att upptäcka genom friheten med hyrbil. Det smidigaste är att hyra bil på Wellington flygplats direkt vid din ankomst.

Här hittar du tips för att hyra bil på Wellington flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Nya Zeeland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Nya Zeeland via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Wellington Airport

Wellington International Airport (flygplatskod WLG) ligger i Rogotai ca 5,5 kilometer utanför huvudstaden Wellington, Nya Zeeland. Flygplatsen är en av landets största tillsammans med bland annat Auckland flygplats. Utanför flygplatsen går State Highway 1 som har förbindelser med landets större vägar, och går in till city på ca 15 minuter.

Hämta hyrbil på Wellington flygplats

På Wellington flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller och tillval. Hyrbilsbolagen finns smidigt samlade inne på flygplatsen. Du hittar bolagens kontor på första våningen i ankomsthallen. Följ skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. Sedan finns din hyrbil endast en kort promenad bort.

När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltarna mot Car Rental Return när du kommer in på flygplatsområdet, och lämnar på samma ställe om du inte får besked om något annat.

Adress till Wellington Airport
Stewart Duff Dr, Rongotai, Wellington 6022, Nya Zeeland

Återlämning av hyrbilen

En del hyrbilsbolag på Wellington flygplats har möjlig återlämning dygnet runt, men observera att det inte gäller alla bolag. Om du planerar att hämta eller lämna tillbaka hyrbilen utanför ordinarie tider är det bra att undersöka detta i förväg. Ibland kan det tillkomma en avgift utanför ordinarie tider.

Hyrbilsbolag på Wellington Airport

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Wellington flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka Plats
Ace Obegränsad Shuttlebuss
Aerodrive Obegränsad Shuttlebuss
Alamo Obegränsad I terminalen
Avis Obegränsad I terminalen
Enterprise  Obegränsad I terminalen
Europcar  Obegränsad I terminalen
Ezi Obegränsad I terminalen
Firefly Obegränsad I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
Jucy Obegränsad Shuttlebuss
National Obegränsad I terminalen
Thrifty Obegränsad I terminalen

Bensinstationer nära Wellington flygplats

Det finns bensinstationer i korsningen vid State Highway 1, Broadway och Stewart Duff Drive som går från flygplatsområdet, några minuter från flygplatsen. Här finns bensinstationen Z-Broadway och Z-Wellington International Airport. Om du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning är det enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Utflykter och sevärdheter i Wellington

Wellington beskrivs som den ”Coola lilla huvudstaden”, och det lever den verkligen upp till! Här blandas en kreativ kulturscen, närproducerad mat, lokala viner, caféer och ölbryggerier med storslagna naturupplevelser och äventyr runt knuten.

Ta dig upp till Mount Victoria Lookout för en fantastisk utsikt över stad och hamn, eller promenera längs den vackra strandpromenaden i solnedgången med en god glass. Ta ett dopp i det klarblåa vattnet vid Oriental Beach och besök Wellington Zoo för att möta inhemska djurarter som känguru, tasmansk djävul och dingo.

Roadtrip från Wellington

Wellington är en fin utgångspunkt för en roadtrip. Ca 631 kilometer bort ligger Auckland med gott om smultronställen på vägen. Stanna till i Tongariro National Park för att utforska den fantastiska naturen eller åk skidor i någon av de närliggande bergen. Nya Zeeland har många klassiska filminspelningsställen att besöka, bland annat från Sagan om ringen-trilogin. Genom att hyra bil på Wellington flygplats är du fri att utforska det äkta Nya Zeeland i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)