Hyrbil i Faro

Hitta bäst pris på hyrbilar i Faro genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Faro – Algarve

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Faro, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Portugal tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Portugal via länken nedan.

Hyra bil på Faro flygplats

Faro flygplats är en stor internationell flygplats för resenärer som ska besöka den vackra Algarve-regionen. Om du flyger till Faro är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. På Faro flygplats finns många kända hyrbilsbolag representerade. Deras kontor finns i direkt anslutning till den internationella ankomsthallen, och är mycket lätta att hitta. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil i centrum

Det finns flest hyrbilsbolag och störst utbud samlat på flygplatsen. Men om du planerar att upptäcka staden innan du beger sig ut på vägarna går det även bra att hyra bil i centrala Faro. Hör med ditt hyrbilsbolag för exakta detaljer, då vissa bolag har upphämtningstsällen även i centrum. Inne i staden finns exempelvis bolaget Visacar på Rua 1 Maio 1, ca 7 minuters promenad från Faro tågstation. Sök i sökmotorn för att se kontor på en karta.

Utflykter med hyrbil i Algarve och Faro

Hyra bil och köra i Algarve

Faro ligger på Portugals södra spets på den kända Algarvekusten. Det är väldigt populärt att hyra bil på Faro flygplats för att kunna utforska hela den natursköna Algarve-kusten. Med hyrbil kan du enkelt ta dig till många av de ostörda stränderna och mysiga, traditionella byar längs vattnet. Det är vanligtvis enkelt och lugnt att köra i Algarve, som brukar ha mindre trafik än exempelvis Lissabon.

Lagos och Albufeira

Några av de mest omtyckta orterna är historiska Lagos med sina fantastiska vyer över det turkosa havet, samt Albufeira som med sitt nöjesliv, restaurangutbud och badstränder är en av de livligaste orterna längs kusten. Från Albufeira kan du åka ut med båt och se delfiner, besöka roliga vattenland och prova vattensporter. Lagos bjuder på mycket charm och karaktär med sina trånga gränder, traditionella restauranger och avslappnade atmosfär. Albufeira ligger ca 40 minuter från Faro och Lagos ligger ytterliggare 45 minuter bort längs kusten, vilket gör platserna perfekt för en roadtrip med hyrbil från Faro.


I Tavira finns många historiska byggnader

Utflyktsmål runt Faro

Tavira

Endast en halvtimmes bilfärd öster om Faro ligger den mysiga staden Tavira, som brukar kallas för den charmigaste staden i Algarve. Tavira har förutom vackra sandstränder många intressanta historiska sevärdheter, fina golfbanor och natursköna miljöer. Utforska staden längs vindlande kullerstensgränder, historisk arkitektur och traditionella restauranger. Inte mindre än 37 kyrkor går att besöka i staden, och Tavira ger en härlig mix av vackra byggnader och varma medelhavsstränder.

Mértola

Mértola är en trevlig medeltida stad som ligger tolv mil norr om Faro. Staden är belägen i Guadianadalens nationalpark, och är därför omgärdad av fantastisk natur. Mértola har många historiska sevärdheter, så pass så att staden brukar kallas för ett stort utomhusmuseum. Bland annat tornar det medeltida slottet på en klippa över stadens vita tegelhus, och de gamla stadsmurarna finns fortfarande kvar.

Cabo Sardão

Ungefär två timmars bilfärd norr om Faro, på Portugals västkust, ligger natursköna Cabo Sardão. Här finns dramatisk och klippig kust med storslagna utsikter över Atlanten. Många besökare reser hit, parkerar hyrbilen och tar en promenad längs vattnet  för att njuta av vyerna. Här finns det även ett stort och känt storknäste, och det går nästan alltid att se storkar i sitt naturliga habitat här. I Cabo Sardão finns även ett berömt och vacker fyrhus.

Om du planerar en resa till Algarve så är det verkligen rekommenderat att hyra bil i Faro så att du kan upptäcka kustens alla smultronställen i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)