Hyrbil på Faro flygplats Algarve

Hitta bäst pris på hyrbilar på Faro flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Faro flygplats Algarve

Planerar du en resa till vackra Algarve? Då kan det vara bra att hyra bil inför resan. Här hittar du tips för att hyra bil på Faro flygplats i samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Portugal innan, läs våra generella tips om hyrbil i Portugal via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Faro International Airport – Algarve Airport

Faro flygplats (flygplatskod FAO) kallas också Algarve Airport och är en av Portugals internationella flygplatser. Hit flyger många som ska semestra i Algarve-regionen, där Faro räknas som huvudstad. Faro flygplats ligger bara 2,6 kilometer från centrala Faro, och du når staden på ca 10 minuter via vägarna N125 och IC4. I Portugal finns även den större Lissabon flygplats.

Från Faro tar du dig enkelt via tvåfiliga vägar till A22 som leder österut till Spanien och västerut till Lagos. Huvudstaden Lissabon ligger ca 3 timmar bort med hyrbil.

Hämta hyrbil på Faro flygplats

På Faro flygplats kan du hyra bil hos många välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller och tillval. Efter att du har hämtat ditt bagage så följer du enkelt skyltar mot terminalens utgång mot biluthyrningsområdet. Ett par bolag ligger utanför flygplatsen, och då erbjuds en gratis shuttlebuss för att hämta din hyrbil.

Lämna tillbaka hyrbilen

Hyrbilen lämnas tillbaka på avsedda återlämningsplatser för ditt hyrbilsbolag, på samma plats som du hämtade bilen om du inte får annan information. Följ skyltarna mot hyrbilsområdet när du kommer in på flygplatsområdet. Om du planerar att hämta eller lämna tillbaka hyrbilen utanför ordinarie tider är det bra att undersöka möjligheterna i förväg. Ibland kan det tillkomma en avgift utanför ordinarie tider.

Hyrbilsbolag på Faro flygplats

I tabellen ser du bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Faro flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket under resan, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminalen
Centauro Obegränsad Shuttlebuss
Dollar 60 km per hyra I terminalen
Drive on Holidays Obegränsad Shuttlebuss
Enterprise Obegränsad I terminalen
Europcar Obegränsad I terminalen
Firefly 60 km per hyra Utanför terminal
Goldcar Obegränsad I terminalen
Guerin Obegränsad I terminalen
InterRent Obegränsad I terminalen
Keddy Obegränsad Utanför terminal
Rhodium Obegränsad I terminal
Sixt Obegränsad I terminal
Thrifty Obegränsad I terminal
Turisprime Obegränsad Shuttlebuss

Adress till Faro Airport
Aeroporto de Faro, 8001-701 Faro, Portugal

Bensinstationer nära Faro flygplats

Bensinstationen Cepsa ligger närmast flygplatsen precis innan påfartsrondellen till väg N125-10. Det är populärt att stanna på Cepsa och tanka hyrbilen innan återlämning. Längs de större vägarna som går in och ut ur centrala Faro finns flera bensinstationer, och det enklaste är ofta att söka efter den närmaste i Google Maps.

Utflykter med hyrbil i Algarve och Faro

Sevärdheter i Faro

Faro är den största staden i den vackra Algarve-regionen som ligger längs sydkusten i Portugal. Regionen lockar besökare med sina intressanta historiska platser, fantastiska sandstränder och härliga medelhavsklimat. Som regionens centrum har Faro ett stort utbud med roliga aktiviteter inom både shopping, kultur, vacker gammal arkitektur, strandliv och trevliga restauranger. I den charmiga staden får du uppleva äkta portugisisk kultur och mycket historia, och Faro är på många sätt annorlunda än andra turistorter i regionen. Strosa i Gamla stan och den mysiga hamnen eller besök en av stadens livliga matmarknader innan ni tar hyrbilen och kör vidare längs Algarve-kusten.

Hyra bil och köra i Algarve

Det är väldigt populärt att hyra bil på Faro flygplats för att kunna utforska hela den natursköna Algarve-kusten. Med hyrbil kan du enkelt ta dig till många av de ostörda stränderna och mysiga, traditionella byar längs vattnet. Det är vanligtvis enkelt att köra i Algarve, som brukar ha mindre och lugnare trafik än exempelvis Lissabon.

Några av de mest omtyckta orterna är historiska Lagos med sina fantastiska vyer över det turkosa havet, samt Albufeira som med sitt nattliv, restaurangutbud och badstränder är en av de livligaste orterna längs kusten. Från Praia da Rocha kan du åka ut med båt och se delfiner och bada i vattenparken. Med hyrbil är det lätt att planera en roadtrip från Faro och besöka de vackra kustorterna.

De flesta platserna längs kustremsan bjuder på mycket aktiviteter, vattensporter, god mat och härlig medelhavsatmosfär så du kommer aldrig ha en tråkig stund. Det är verkligen rekommenderat att hyra bil på Faro flygplats och upptäcka Algarve i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)