Hyrbil på Alanya flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar i Alanya genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Alanya flygplats

Här hittar du information för att resa till Alanya och tips för att hyra bil inför ditt besök. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs våra generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan.

Resa till Alanya

Badorten Alanya ligger i provinsen Antalya i sydvästra Turkiet. Alanya ligger mitt bland härliga resorter och stränder och är en klassisk destination längs Turkiets medelhavskust. Tidigare gick flyg för Alanya till Antalyas internationella flygplats, belägen ca 2,5 timmar från Alanya. Idag tar Alanyas egen flygplats emot charterflyg från Europa.

Alanya flygplats Gazipasa

Gazipasa Alanya Airport (GZP) är stadens internationella flygplats ca 35 kilometer från Alanya. Från flygplatsen tar du dig enkelt ut på motorvägen D400 som går hela vägen till Alanya. Det tar ca 45 minuter att köra.

Hyra bil på Alanya flygplats

På Alanya flygplats finns ett par hyrbilsbolag. Flygplatsen är liten, och det är inte svårt att hitta. Det är vanligt att hyrbilsbolagen erbjuder Meet & Greet vilken innebär att en representant kommer och möter dig på flygplatsen när du har bokat en bil. Var därför noga med att boka bil online i förväg för att få mer info från ditt bolag om hur du hämtar din hyrbil.

Hyra bil i centrala Alanya

Du kan också hyra bil inne i Alanya, om du vill utgå härifrån. Det är exempelvis ett alternativ om du vill stanna i staden ett par dagar innan du hyr bil och gör utflykter längs den vackra kusten. Det finns hyrbilsbolag lättillgängligt i centrum, och du kan söka i sökmotorn för att se på en karta. Om du skulle vilja återlämna hyrbilen på annan ort så kan du undersöka möjligheten till envägshyra.

Antalya flygplats

Antalya flygplats ligger ca 125 kilometer från Alanya, men det finns ett par fördelar med att flyga hit. Flygplatsen är den största i södra Turkiet och har ett större utbud av hyrbilar än Alanya flygplats, och här kan du hyra från flera välkända bolag. Du får dessutom en trevlig roadtrip längs kusten mellan Antalya och Alanya. Läs mer via länken nedan.

Utflykter med hyrbil i Alanya

Sevärdheter i Alanya

Den moderna resorten Alanya är ett klassiskt resmål för sina vackra sandstränder och härliga medelhavsklimat. Med sitt härliga läge mellan berget och det turkosa medelhavet är Alanya är en mix av stad och avslappnad badort. Besökare kan njuta av rolig shopping, stort utbud av restauranger och ett livligt nattliv framåt kvällen. Men här finns också vackra stenhus och mysiga kvarter i Alanyas historiska gamla stad, som ligger innanför den medeltida stadsmuren med sitt ikoniska röda torn. Här kommer lite tips på sevärdheter med hyrbil i Alanya.

Bila längs Turkiska rivieran

Alanya ligger på den turkiska rivieran. Kustremsan kallas också Turkosa kusten och sträcker sig längs sydvästra Turkiets kust vid Egeiska havet och medelhavet. Rivieran anses vara det finaste området längs kusten med sina rena stränder, lyxresorter, nattliv och historiska platser. Med hyrbil kan du köra längs vattnet och besöka populära semesterorter som Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kemer, Antalya och såklart Alanya.

Här finns mycket att se på vägen: njut av fantastiska vyer av klarblått hav utanför bilrutan, och stanna till i gömda badvikar och fina småstäder. Luncha på en uteservering med fräsch medelhavsmat och prova en kopp starkt, turkiskt kaffe. Besök någon av kustens många arkeologiska platser eller insup landsbygdens fruktodlingar och grönska.

Stränder i Alanya

De flesta reser till Alanya för sol och bad, och Alanya har flera av turkiska rivierans bästa badplatser. Stränderna är vidsträckta med mjuk sand och vattnet är klart. Många av stränderna i Alanya har dessutom en European Flag, vilket innebär att de uppnår hög standard och renlighet. Den mest populära är den fina medelhavsremsan Kleopatra Beach med sin vita sand och turkosa vatten, som Kleopatra sägs ha badat i. Längs strandpromenaden finns restauranger, barer och butiker. Om du är ute efter mer avskilda badstränder så finns det gott om fina vikar utanför centrum, som Sea Star Beach.

Antalya

Ca 2 timmar från Alanya ligger Antalya, som är huvudort i regionen och den största staden längs medelhavskusten. Staden ligger vackert och högt bland bergen med utsikt över havet från flera hotell och restauranger. Den historiska gamla staden Kaleici är fantastiskt vacker med sina fina stenhus. Parkera hyrbilen och strosa längs slingrande gränder och pittoreska uteserveringar. Antalya har två populära stränder för en dag med roliga vattensporter, och den palmkantade strandpromenaden är fin för en promenad i solnedgången längs caféer och matställen.

Från Antalya är det inte långt till historiska platser som Aspendos, och om du känner för köra längre inåt landet kan ta en dagsutflykt till de varma källorna i Pamukkale. Oavsett vilken rutt du väljer så är det varmt rekommenderat att hyra bil inför ditt besök i Alanya och uppleva rivieran!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)