Hyrbil på Antalya flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar i Antalya genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Antalya flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil i Antalya i Turkiet samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs gärna generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan.

Resa till Antalya

Antalyas flygplats är porten till den vackra turkiska medelhavskusten. Många som flyger hit hyr bil och besöker de populära semesterorterna Antalya, Kemer, Side och Alanya. Med hyrbil tar du dig runt med frihet och flexibiliteten längs kustens alla pärlor. Antalya ligger i provinsen med samma namn, som inte ska förväxlas med staden.

Vackra havsvyer utanför bilrutan förhöjer reseupplevelsen, och med hyrbil kan du stanna och utforska gömda badstränder och hitta egna smultronställen mellan sevärdheterna. Den moderna flygplatsen i Antalya är en kort biltur från centrum vilket gör det smidigt att hämta hyrbil och resa i Antalya.

Antalya internationella flygplats

Antalya International Airport (AYT) är den största internationella flygplatsen i södra Turkiet. Flygplatsen ligger ca 13 kilometer från Antalya. I regionen finns även Bodrum flygplats på västkusten. Det är enkelt att ta sig med hyrbil till och från flygplatsen, och det tar ca 15 minuter att köra till centrum. Flygplatsen ligger nordost om centrum och är länkad med stadskärnan genom motorvägen D400.

Hyra bil på Antalya flygplats

På Antalya flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. På flygplatsen finns två internationella terminaler, och mellan dem går en gratis bussservice. Det finns flera välkända hyrbilsbolag i ankomsthallen i båda terminaler, och det är smidigt att hämta bilen. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage. Det är bäst att boka hyrbilen online i förväg för att säkerställa både ett fast pris och att bilen finns på plats vid din ankomst.

Hyrbilsbolag på Antalya flygplats

I tabellen ser du några av bolag som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Antalya flygplats. Samtliga med obegränsad körsträcka vilket är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Sök i sökmotorn för att se mer info.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminalen
Avis Obegränsad I terminalen
Enterprise Obegränsad I terminalen
Europcar Obegränsad I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
InterRent Obegränsad I terminalen

Bensinstationer nära Antalya flygplats

Det finns gott om bensinstationer längs motorvägen D400 som går via flygplatsområdet in till centrala Antalya. Det finns även flera stationer längs Karde? Kentler Cd några minuter från flygplatsen. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps när du ska tanka hyrbilen innan återlämning.

Utflykter med hyrbil i Antalya

Sevärdheter

Populära Antalya är huvudorten längs den turkiska medelhavskusten, även kallas den Turkosa kusten. Antalya är en modern stad som byggts runt den historiska stadskärnan. Parkera hyrbilen och strosa i den gamla staden Kaleici som ligger vackert runt den romerska hamnen. Kaleici är fantastiskt vacker med sina pittoreska gator, restaurerade byggnader, mysiga caféer och butiker. Det är svårt att tro att du befinner dig mitt i en modern semesterort! Sedan väntar såklart härliga dagar med sol och bad längs mjuka sandstränder och fantastiska vyer av hav och berg. Här kommer lite tips på sevärdheter med hyrbil i Antalya.

Stränder i Antalya

Antalyas främsta strand heter Konyaalti Beach, en lång sand-och stenstrand öster om staden. Stranden ligger bekvämt nära stadens centrum med vyer av majestätiska berg i bakgrunden, och det är nära till faciliteter och matställen. På sommaren är stranden väldigt populär bland både lokalbor och turister. Den palmkantade strandpromenaden är full av caféer och trevliga restauranger.

Söder om centrum finns Lara Beach, en populär strand för sin mjuka vita sand och familjevänliga aktivteter. Även här är nära till fika-och matställen och du kan prova aktiviteter som jet ski och paddleboard. Runt Lara Beach finns de flesta av Antalyas resortställen, så det kan bli mycket folk under sommaren.

Aspendos

Antalya är en fin utgångspunkt för att göra dagsutflykter till regionens många historiska utgrävningar från det romerska och osmanska riket. Med hyrbil tar du dig enkelt dit och stannar hur länge du vill. Det finns flera utflyktsmål som lockar historieintresserade till Antalya; bara 45 kilometer från staden ligger exempelvis den arkeologiska utgrävningen i Aspendos. Här kan du besöka en av de mest välbevarade romerska amfiteatrarna i världen, vilket gör Aspendos till en av Turkiets främsta attraktioner.

Köprülü nationalpark

Om du vill få en paus från strandlivet och utforska den vackra naturen runt Antalya, så ligger den vackra Köprülü nationalpark ca 1 timme från staden. Här flyter floden Köprülü mellan dramatiska raviner och klippsatser, och flodens fantastiskt grönblåa vatten är en av landets mest populära platser för att åka forsränning. Från Antalya erbjuds halvdagsturer med forsränning i parken för alla äventyrssugna.

Pamukkale och Hierapolis

Om du är nyfiken på att utforska sevärdheter inåt landet så bör du besöka det magiska naturreservatet Pamukkale, ca 242 kilometer från Antalya. Pamukkale är känt för sina många varma källor i stora bassänger och sluttande klippterasser i vit kalksten, och ett dopp i källorna är en unik naturupplevelse. I närheten ligger ruinerna av staden Hierapolis, som tillsammans med Palmukkale är ett skyddat världsarv. Läget nära de varma källorna gjorde att staden ansågs vara helig under antiken. Idag finns flera ruiner av tempel, romerska bad och en teater att besöka på platser.

Köra längs medelhavet

Bila längs kusten från Antalya

Det finns flera vackra körvägar från Antalya, och staden är en perfekt utgångspuntk för att se det vackraste av den Turkosa kusten. Om du följer kustlinjen ca 43 kilometer söderut från Antalya så kommer du till en annan av den turkiska medelhavskustens pärlor, nämligen småstaden Kemer, som ligger mitt bland grönskande odlingslandskap med utsikt över det klarblåa havet. Här finns en mysig strandpromenad och härliga stränder, och den fina gågatan inne i staden är kantad av butiker, caféer och charmiga restauranger.

Om du istället följer väg D400 österut längs kustremsan så väntar populära orter som Side och Alanya. Side bjuder på intressant historia med mycket charm i den romantiska gamla staden, rolig shopping och fantastiskt fina badstränder. Badorten Alanya, som ligger 133 kilometer från Antalya, är känt för sina medelhavsstränder med härligt, grönblått vatten. Alanya är en av de mest omtyckta orterna att besöka och här finns en uppsjö av hotell, aktiviteter och ett livligt nattliv.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)