Hyrbil i Istanbul

Hitta bäst pris på hyrbilar i Istanbul genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Istanbul 

Här hittar du information för att hyra bil på Istanbul flygplats och hyrbilar till bästa pris. Se längre ner för tips på utflykter och sevärdheter. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs våra generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan.

Istanbul är Turkiets största stad och ligger på gränsen mellan Europa och Asien. Staden är uppdelad i en europeisk och asiatisk del och räknas som Turkiets kulturella centrum. Förutom Istanbuls unika kulturupplevelser och livliga charm så ligger fina badstränder, historiska monument och idylliska småstäder på körasvstånd. Hyrbil förhöjer din resa och ger dig frihet och flexibilitet att stanna när du vill!

Hyra bil på Istanbul flygplats

Om du flyger till Istanbul kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Istanbul Airport (IST) är den största internationella flygplatsen för Istanbul. Istanbul flygplats ligger i den europeiska delen, och från Istanbul Airport in till centrala Istanbul är det ca 50 kilometer. På Istanbul flygplats kan du hyra bil hos många välkända bolag. Du hittar hyrbilskontoren i den moderna ankomsthallen. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil på Sabiha Gökcen flygplats

I den asiatiska delen av Istanbul finns den mindre flygplatsen Sabiha Gökcen Airport (SAW) som också tar emot internationella flyg. På flygplatsen finns ett stort utbud av hyrbilar, och du hittar hyrbilsbolagen i terminalens ankomsthall. Sabiha Gökcen flygplats ligger ca 32 kilometer från centrum, och nås via motorvägen E80.

Hyra bil i centrala Istanbul

Du kan också hyra bil inne i Istanbul, om du vill utgå härifrån. Exempelvis om du vill stanna i stadskärnan ett par dagar innan du hyr bil och tar dig vidare. Det finns många hyrbilsbolag lättillgängligt i centrum, där du enkelt kommer upp på motorvägar ut ur staden efter att du hämtat hyrbilen. Sök i sökmotorn för att se hyrbilsbolagen på en karta. Om du skulle vilja återlämna hyrbilen på annan ort så kan du fråga bolaget om envägshyra.

Köra i Istanbul

Om du ska hämta hyrbil i centrala Istanbul så är det några saker som är bra att tänka på. Istanbul är en av de mest trafikerade stora metropolerna, och under rusningstid kan det bli tjockt i de centrala delarna. Det är bra att vara förbered på att det kan vara hetsiga förare och mycket tutande, så det är viktigt att alltid ha fokus på trafiken. Större vägar länkar turistattraktioner i och utanför staden och så länge du håller dig lugn är det inga problem. Det kan vara ganska dåligt skyltat så ett tips är att alltid använda Google Maps när du kör.

På de två broarna som länkar stadens delar behöver du betala vägtull. Hör med ditt hyrbilsbolag om det finns ett elektroniskt tullsystem på bilen. Det kan vara trafikstockningar i anslutning till broarna under tidig morgon och eftermiddag, så då kan det vara bra att undvika att köra över.

Utflykter och sevärdheter i Istanbul

Sevärdheter Istanbul

Metropolen Istanbul är ett klassiskt resmål för sina historiska sevärdheter, livliga stadspuls och säregna charm. Staden sprider sig över två kontinenter, och som smältdegel av influenser bjuder Istanbul på mycket kulturupplevelser. Några av Istanbuls främsta attraktioner är dess otroliga byggnader, bazaarer och spännande museum. Besökare dras framförallt mot det vackra palatset Topkapi, den Blå moskén och fantastiskt vackra Hagia Sofia som idag är museum. På Istanbuls marknader kan du shoppa allt du kan tänka dig bland färgsprakande kryddor, traditionella hantverk och porslin i orientaliska miljöer. Passa på att prova äkta turkisk mat som Meze, kebab och den söta efterrätten Baklava och avsluta med starkt turkiskt kaffe.

Bila i Turkiet

När du har upplevt Istanbuls flärd och kulturella sevärdheter, så väntar härliga utflykter utanför staden. Med hyrbil kan du ta dig till sandstränder, mysiga småstäder och unika landmärken. En roadtrip är det bästa sättet att uppleva Turkiet! Här kommer lite tips på utflykter med hyrbil i Istanbul.

Utflykter med hyrbil runt Istanbul

Prince’s Islands

En av de mest populära utflykterna från Istanbul är till Prince’s Island, även kallas Kizil Adalar eller Prinsöarna. Ögruppen ligger i Marmarasjön och är perfekt om du vill få en avslappnande paus från Istanbuls hektiska flärd. Parkera hyrbilen och ta färjan på 30 minuter från Kabatas, och snart är du omgiven av härliga badstränder i natursköna miljöer. Här finns vackra lantliga sommarhus bland fruktträd och grönskande trädgårdar. Den mest populära ön bland turister är Büyükada med sin historiska pir och trevliga matställen.

Sile

Sile är en idyllisk resort vid Svarta havets kust utanför Istanbul, ca 65 kilometer från centrum. Staden stoltserar med vidsträckta sandstränder med kristallklart vatten och är ett populärt utflyktsmål på sommaren, och under andra årstider lockar ortens trevliga restauranger, hotell och fina stad. Sile har Turkiets högsta fyr, som idag är en restaurang med vacker utsikt över havet. Staden är känd för produktionen av ett lätt bomullstyg, Sile Bezi, som är populärt att shoppa kläder av i värmen. Fortsätt till närliggande orten Agva mer vackra utsikter över havet och avslappnad atmosfär.

Troja

Antika staden Troja är en av de mest ikoniska och mytomspunna platserna i världen, och ruinerna av staden har länge klassats som världsarv. Den arkeologiska utgrävningen av ruinerna ligger ca 543 kilometer från Istanbul och är ett perfekt utflyktsmål under en längre roadtrip. Här kan du besöka utgrävningar av staden med historiska tempel och spännande fynd. Troja är ett måste för alla historieintresserade! I närliggande staden Canakkale finns också Troy Museum med fynd och artefakter från regionen.

Izmir

Izmir är en avslappnad stad på västkusten som anses vara lite av en kontrast mot Istanbul. Staden har en charmig stadskärna med många historiska monument bland attraktionerna. Mitt i centrum finns Izmir Agora, ruinerna av en romersk-grekisk marknadsplats. Idag har Izmir en livlig marknad i bazaaren där du kan shoppa allt från matvaror till kläder. Parkera hyrbilen och strosa längs strandpromenaden i den ljumma havsbrisen. Ca 70 kilometer från Izmir ligger den antika staden Efesos i en grönskande dal. Här kan du besöka ruinerna av Artemis tempel, amfiteatern, badhus och mycket mer.

Pamukkale och Hierapolis

Ca 3 timmar från Izmir ligger Pamukkale, en väldigt populär attraktion för besökare i Turkiet. Pamukkale är ett område med naturligt varma källor i sluttningar av vit kalksten. Vattnet är en fantastisk isblå färg mot de vita bassängerna, och den unika miljön har gett platsen namnet Bomullsfästningen. Närliggande Hierapolis var en antik grekisk-romersk spaort och ansågs vara en helig stad för sitt läge vid källorna. Idag kommer besökare hit för att njuta av det heta vattnet i den unika miljön, och se ruinerna av den gamla staden.

Med hyrbil i Istanbul är det varmt rekommenderat att planera in dagsutflykter, oavsett om du vill besöka närliggande strandresorter eller vill göra en roadtrip till Turkiets kända sevärdheter! Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad kan du undersöka möjligheten till envägshyra.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)