Hyrbil i Bodö

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bodö genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Bodö

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Bodö och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Bodö

Bodö ligger i norra Norge. Bodö flygplats – Bodø Airport ligger centralt i södra delen av centrum. Det gör det smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen. Hyrbil är det bästa sättet för att utforska Bodö och området Salten i din egen takt.

Hyra bil på Bodö flygplats

Bodö flygplats ligger 2 kilometer från stadskärnan. Härifrån kommer du lätt och bekvämt vidare till din destination, och är inne i staden på några minuter. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Europcar, Sixt och Hertz. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter i ankomstterminalen, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Bodö

Bodö, eller Bodø som det också skrivs, ligger på en vacker halvö i Norra Norge. Bodö är en riktig semesterpärla i Nordnorge och är platsen för härliga kuststräckor, midnattssol och norrsken. Här kan du också fiska i malströmmen Saltstraumen som har boende och härlig natur runt knuten. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Kultur och stad

Bodö stad är en av de snabbast växande orterna i regionen Salten. Här finns ett livligt stadsliv med stort utbud av årliga festivaler, konserter och pubar. Bodö är också en fin utgångspunkt för utflykter i regionen. Många åker från Bodö till Lofoten och dess härliga öar. Man kan också enkelt ta sig till det fina samhället Kjerringöy, där man kan se tumlare och havsörnar. Avsluta dagens aktiviteter med en drink eller öl på en restaurang i kajen, och glöm inte smaka ölen från det lokala bryggeriet Bådin. För en riktigt autentisk vildmarksmiddag är det värt ett besök på Tuvsjyen, som tar sina restauranggäster flera tusen år tillbaka i tiden.

Läs mer: Att köra till Lofoten

Runt Bodö och Salten

Bodö och Salten är känt för sitt dramatiska landskap med spännande kontraster. Här är det aldrig långt från stadsbruset till vildmarken. Utanför staden väntar fantastisk och orörd natur med fjordlandskap, nationalparker, berg och öar. I Salten finns också glaciärerna Meløy och Svartisen. Vandring är populärt längs bergskedjan Børvasstindan och i skogen Bodømarka på sommaren. Det finns vandringsleder med olika svårighetsgrad, och för den äventyrlige väntar också grottvandring, bergsklättring, snorkling och mycket mer. Parkera hyrbilen för några timmar utforska skärgården med kajak i midnattssolens sken.

Fiske i Saltströmmen – Saultstraumen

Fiske är en populär aktivitet i Bodö. Saltströmmen, “Saltstraumen” ligger nära Bodö och är världens starkaste tidvattenström. Här är strömmen så stark att båtar endast får passera under vissa tider. Saltströmmen är ett populärt besöksmål och det går flera guidade upplevelseturer till tidvattnet. Hit kommer besökare för att se vattnets starka krafter, men också för att fiska bland de grönskande omgivningarna. Saltströmmen är nämligen utsett till ett riktigt fiskeparadis och du kan hyra både fiskeutrustning och båt för att prova lyckan i strömmen. Det har även utsetts till en av världens bästa platser för att dyka och snorkla. Precis vid strömmen ligger Saltstraumen Brygge, och här kan man övernatta och spendera ett par fiskedagar i fantastisk natur.

Norrskenet i Bodö

Bodö är känt bland fotografer för sitt speciella ljus året runt. Men under stjärnklara vinterkvällar från september till april månad kan norrskenets färger lysa upp himlen. För en bra chans att se norrskenet kan du ställa dig på en av stadens takbarer, eller ta en guidad busstur och gå på norrskensjakt. Du kan också få en bra utsikt från berget Rønvikfjellet som ligger strax utanför staden, eller på den vackra kajen i hamnen.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 5.00 av 5)