Hyrbil i Bodö

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bodö genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Bodö

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Bodö och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Bodö

Bodö ligger i norra Norge. Bodö flygplats – Bodø Airport ligger centralt i södra delen av centrum. Det gör det smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen. Hyrbil är det bästa sättet för att utforska Bodö och området Salten i din egen takt.

Hyra bil på Bodö flygplats

Bodö flygplats ligger 2 kilometer från stadskärnan. Härifrån kommer du lätt och bekvämt vidare till din destination, och är inne i staden på några minuter. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Europcar, Sixt och Hertz. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter i ankomstterminalen, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Bodö

Utflykter och sevärdheter runt Bodö

Bodö, eller Bodø som det också skrivs, ligger på en vacker halvö i Norra Norge. Bodö är en riktig semesterpärla i Nordnorge och är platsen för härliga kuststräckor, midnattssol och norrsken. Här kan du också fiska i malströmmen Saltstraumen som har boende och härlig natur runt knuten. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Kultur och stad

Bodö stad är en av de snabbast växande orterna i regionen Salten. Här finns ett livligt stadsliv med stort utbud av årliga festivaler, konserter och pubar. Bodö är också en fin utgångspunkt för utflykter i regionen. Många åker från Bodö till Lofoten och dess härliga öar. Man kan också enkelt ta sig till det fina samhället Kjerringöy, där man kan se tumlare och havsörnar. Avsluta dagens aktiviteter med en drink eller öl på en restaurang i kajen, och glöm inte smaka ölen från det lokala bryggeriet Bådin. För en riktigt autentisk vildmarksmiddag är det värt ett besök på Tuvsjyen, som tar sina restauranggäster flera tusen år tillbaka i tiden.

Bodö till Narvik

Orten Narvik ligger fantastiskt vackert i Olotfjorden längs kusten i norra Norge, ca 300 kilometer från Bodö. Många besöker Narvik för att njuta av fjällen och skidåkning på vintern men också dramatiska havsvyer, vandring och klättring på sommaren. Från maj månad lyser midnattssolen över Narviks fjordlandskap, och det finns bra möjlighet att se norrskenet från Narvik på vintern. Narvik ligger strategiskt för att stanna till vid innan du kör vidare längs väg 10 ut till Lofotens skärgård.

Bodö till Lofoten

Om du är ute efter en längre roadtrip så är det perfekt att köra från Bodö till Narvik och vidare ut till Lofoten. Lofotens öar går ända ut i havet och förbinds med den nationella Lofoten turistväg 10, så det går fint att köra hela vägen från fastlandet genom Lofoten skärgård. Lofoten är ett av Norges mest populära resmål, och det är inte svårt att förstå varför när man kör genom det fantastiskt vackra kustlandskapet med storslagna vyer vid varje utkiksplats. Om du inte vill köra för långt så är ett tips att ta en envägshyra mellan Bodö och Narvik, så att du sedan lämnar in hyrbilen i Narvik inför din hemresa. Du kan också ta bilfärja mellan Bodö och Lofoten om du vill korta ner bilresan. Läs mer via länken nedan om att hyra bil och köra till Lofoten, både inom Norge och från Sverige.

Runt Bodö och Salten

Bodö och Salten är känt för sitt dramatiska landskap med spännande kontraster. Här är det aldrig långt från stadsbruset till vildmarken. Utanför staden väntar fantastisk och orörd natur med fjordlandskap, nationalparker, berg och öar. I Salten finns också glaciärerna Meløy och Svartisen. Vandring är populärt längs bergskedjan Børvasstindan och i skogen Bodømarka på sommaren. Det finns vandringsleder med olika svårighetsgrad, och för den äventyrlige väntar också grottvandring, bergsklättring, snorkling och mycket mer. Parkera hyrbilen för några timmar utforska skärgården med kajak i midnattssolens sken.

Fiske i Saltströmmen – Saultstraumen

Fiske är en populär aktivitet i Bodö. Saltströmmen, “Saltstraumen” ligger nära Bodö och är världens starkaste tidvattenström. Här är strömmen så stark att båtar endast får passera under vissa tider. Saltströmmen är ett populärt besöksmål och det går flera guidade upplevelseturer till tidvattnet. Hit kommer besökare för att se vattnets starka krafter, men också för att fiska bland de grönskande omgivningarna. Saltströmmen är nämligen utsett till ett riktigt fiskeparadis och du kan hyra både fiskeutrustning och båt för att prova lyckan i strömmen. Det har även utsetts till en av världens bästa platser för att dyka och snorkla. Precis vid strömmen ligger Saltstraumen Brygge, och här kan man övernatta och spendera ett par fiskedagar i fantastisk natur.

Norrskenet i Bodö

Bodö är känt bland fotografer för sitt speciella ljus året runt. Men under stjärnklara vinterkvällar från september till april månad kan norrskenets färger lysa upp himlen. För en bra chans att se norrskenet kan du ställa dig på en av stadens takbarer, eller ta en guidad busstur och gå på norrskensjakt. Du kan också få en bra utsikt från berget Rønvikfjellet som ligger strax utanför staden, eller på den vackra kajen i hamnen.

Bila i Norge

Norge är fantastiskt att utforska på en bilresa och Bodö är en perfekt utgångspunkt. Norge har 18 nationella turistvägar som är populära för besökare som vill åka på roadtrip i Norge. Från Bodö kan du enkelt ta dig till turistvägen i Lofotens skärgård. Även turistvägen i Andöya och turistvägen på ön Senja går att köra till från Bodö. Hos oss kan du alltid hyra bil tryggt med fri avbokning, så att du kan hyra bil med framförhållning och känna dig säker även om något sedan skulle komma i vägen för din resa.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 5.00 av 5)