Hyrbil på Gran Canaria

Hitta bäst pris på hyrbilar på Gran Canaria genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Gran Canaria

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Gran Canaria, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Hyra bil på Gran Canaria flygplats

Den internationella flygplatsen på Gran Canaria heter Aeropuerto de Gran Canaria, men kallas för Las Palmas flygplats. Flygplatsen är den största på Kanarieöarna och cirka 2 mil från staden Las Palmas. På flygplatsen finns möjlighet att hyra bil hos flera stora hyrbilsbolag. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil på Gran Canaria

Om ni vill utforska ett ställe innan ni hyr bil och upplever öns alla utflyktsmål, så går det också bra att hyra bil på flera ställen runtom på ön. De flesta bolag finns samlade på flygplatsen, men det finns även ett par hyrbilsbolag i Las Palmas centrum. Du hittar också flera nära Playa del Inglés och i Meloneras på södra spetsen av ön samt i Puerto Rico i sydväst.

Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Köra på Gran Canaria

Det går lätt att köra på Gran Canaria. Det finns två stora motorvägar på ön, GC1 från Las Palmas i norr till Arguineguín i söder, samt GC2 från Las Palmas till Agaete. Många av de mindre vägarna kan vara både smala och slingriga, så håll god uppsikt när ni kör. De flesta bergsvägar har räcken och är säkrade men var alltid uppmärksam på vägen och andra bilar som kan komma fort på landsbygden.

Parkering
När det gäller parkering så betyder en blå linje vanlig avgiftsparkering, och att du ska betala i en närliggande automat. I Las Palmas finns även grön linje för boendeparkering. Vit linje är vanligtvis gratis parkering, men läs noga på vägskyltar vad som gäller. Allmänna stränder har oftast stora parkeringsytor för besökare i närheten, och det brukar även finnas avsedd parkering nära attraktioner och shoppingcenter. Kolla även med ditt hotell om det ingår parkering för din hyrbil.

Utflykter med hyrbil i Gran Canaria

Utflyktsmål på Gran Canaria

Gran Canaria har många trevliga utflyktsmål utanför Las Palmas som lätt går att nå med hyrbil. Med hyrbil kan du ta dig till avskilda stränder, mysiga kustbyar och vacker natur runt den härliga ön.

Playa del Inglés

Den främsta attraktionen i Gran Canaria är såklart öns badstränder, där den mest populära är Playa del Inglés på öns södra kust. Under dagen är Playa del Inglés perfekt för alla åldrar med sol, bad och närhet till restauranger och butiker längs strandpromenaden. På kvällen förvandlas området runt Playa del Inglés till ett centrum för öns livliga nattliv. Det tar ca 40 minuter att köra från Las Palmas till Playa del Inglés.

Puerto Rico

Den populära turistorten Puerto Rico ligger på Gran Canarias södra kustremsa och är känt för sina fantastiska och barnvänliga stränder och vattenparken Atlándida. Här finns även attraktioner för den med äventyrslust, då man kan både vindsurfa och åka jet-ski här. Mot kvällen öppnar Puerto Ricos uteliv med nattklubbar, barer och flera trevliga restauranger.

I närheten finns de natursköna stranden Playa de Amadores och kuststaden Arguineguin som är känd för sina fina badställen. Puerto Rico och Arguineguin ligger nära kustorten Puerto Mogán, “Little Venice” som är väldigt omtyckt av besökare för sin idylliska atmosfär med gamla stenhus och fina kanaler.

Santa Brígida

Ett par kilometer söder om Las Palmas finns staden Santa Brígida som är utgångspunkt för La Ruta del Vino, en utmarkerad rutt som tar besökaren till olika vingårdar och delar i vinproduktionen. Rutten utgår från vinpressarna vid natursköna Bandama, och är perfekt för en biltur.

Puerto de las Nieves

På Gran Canarias norra del ligger Puerto de las Nievas, en minst sagt pittoresk by som har fisket i centrum. Här finns mysiga traditionella restauranger, butiker och även konstgallerier. Stadens läge bjuder på många vackra vyer, och är en perfekt dagsutflykt för att uppleva den avslappnade atmosfären på en av öns mest autentiska småbyar. Genom att hyra bil på Gran Canaria kan du utforska öns alla pärlor i din egen takt!

Fin utsikt över Puerto Rico
Väderkvarn i pittoreska Puerto de las Nieves
Vad tycker du om den här sidan?

(20 röster, betyg: 3.85 av 5)