Hyrbil på Las Palmas flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Las Palmas flygplats Gran Canaria genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Las Palmas flygplats Gran Canaria

Här hittar du tips för att hyra bil på Las Palmas flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Spanien via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Las Palmas Airport

Las Palmas flygplats (flygplatskod LPA) heter egentligen Las Palmas de Gran Canaria Airport, men kallas i folkmun för Las Palmas eller Gando flygplats. Det är Kanarieöarnas största flygplats och ligger ca 19 kilometer från huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria, och 35 kilometer från Playa del Ingles.

Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med hyrbil, och du når huvudstaden via motorvägen GC-1 som förbinder Las Palmas med resten av ön och sträcker sig över hela Gran Canaria.

Hämta hyrbil på Gran Canaria – Las Palmas flygplats

På Las Palmas flygplats kan du hyra bil hos många välkända hyrbilsbolag. Det är väldigt smidigt att hämta hyrbil på flygplatsen, och det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen. De flesta finns samlade i ankomstterminalen på första våningen. Följ skyltarna efter att du har hämtat ditt bagage. Ett par bolag har kontor utanför flygplatsen och erbjuder gratis shuttlebuss från terminalen till kontoret.

Om bolaget erbjuder Meet & Greet så kommer en representant och möter dig på flygplatsen om du har bokat. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Var noggrann med att säga nej till extraförsäkringar som redan ingår i hyrbilsavtalet när du hyr bil på Gran Canaria.

Lämna tillbaka hyrbilen

Följ enkelt skyltarna mot hyrbilar när du kommer in på flygplatsområdet. Titta efter ditt hyrbilsbolags avsedda platser. De flesta hyrbilsbolagen har öppet från tidig morgon till sen kväll, men om du planerar att hämta eller lämna tillbaka hyrbilen utanför ordinarie tider är det bra att undersöka i förväg. Ibland kan det tillkomma en avgift utanför ordinarie tider.

Adress till Gran Canaria Las Palmas Airport
Aeropuerto de Gran Canaria, Autopista GC-1, s/n, 35230, Las Palmas, Spanien

Hyrbilsbolag på Las Palmas Gran Canaria flygplats

I tabellen ser du bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Las Palmas flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket under vistelsen, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka Plats
Avis Obegränsad I terminalen
Budget Obegränsad I terminalen
Dollar Obegränsad Shuttlebuss
Europcar 350 km per hyra I terminalen
Goldcar Obegränsad I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
InterRent Obegränsad I terminalen
Keddy Obegränsad I terminalen
Orlando Obegränsad Meet & Greet
Rhodium Obegränsad I terminalen
Sixt 350 km per hyra I terminalen
Thrifty Obegränsad I terminalen
TopCar Obegränsad I terminalen

Bensinstationer nära Las Palmas flygplats

Det närmaste bensinstationen är Cepsa som ligger inne på flygplatsområdet nära hyrbilscentret, precis innan du kör ut i rondellen som leder ut på GC-1. Det ligger även flera bensinstationer några minuter bort från flygplatsen längs de större vägarna, som BP Carrizal och Texaco. När du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstationen i Google Maps eller din GPS.

Utflykter med hyrbil i Gran Canaria

Sevärdheter i Gran Canaria

Gran Canaria är ett klassiskt resmål för sitt härligt varma klimat och härliga stränder. Med hyrbil kan du utforska Gran Canarias alla smultronställen och njuta av fantastiska vyer över det klarblåa havet längs kustvägarna.

Las Palmas

Huvudstaden Las Palmas har något för allas önskemål! Utforska historiska platser som den vackra 1500-tals katedralen eller det fina gamla fiskarkvarteret med sina pittoreska gränder. Efter att du har tagit ett dopp i det varma vattnet längs den urbana stranden Las Canteras kan du shoppa loss i butikerna längs gatan Triana och ta en fika på någon av restaurangerna och caféerna längs huvudgatan Mesa y Lopez.

Om du är ute efter en mer autentisk känsla bör du ta en promenad bland de vackra stenhusen och små torgen i Gamla Stan Vegueta. Här finns flera av Gran Canarias vackraste byggnader och museum. Missa inte den traditionella marknaden i Vegueta som säljer allt möjligt inom närproducerade råvaror som kryddor, ost och färsk frukt. Utanför staden väntar underbar natur och vandringar i vulkaniskt landskap, som kratern Caldera de Bandama.

Playa del Inglés

Den främsta attraktionen i Gran Canaria är såklart öns badstränder, där den mest populära är Playa del Inglés på öns södra kust. Under dagen är Playa del Inglés perfekt för alla åldrar med sol, bad och närhet till restauranger och butiker längs strandpromenaden. På kvällen förvandlas området runt Playa del Inglés till ett centrum för öns livliga nattliv.

Puerto Mogán

Om du är ute efter en lite lugnare miljö så kan du åka till mysiga orter som Puerto Mogán, som är en kustort med pittoreska kullerstensgränder, palmer och många kanaler. På grund av de fina kanalerna genom staden så kallas Puerto Mogán för “Little Venice”. Längs stranden finns lugna vatten att snorkla i, och den gyllene stranden är skyddad av omgivande klippor. Här finns gott om parkering för din hyrbil vid stranden. Oavsett om du är ute efter att uppleva Gran Canarias stränder, nattliv eller natur så är det väl värt att hyra bil på Las Palmas flygplats och se ön i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)