Hyrbil i Sevilla

Hitta bäst pris på hyrbilar i Sevilla genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Sevilla

På den här sidan får du information för att hyra bil i Sevilla i Spanien, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i Spanien så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Sevilla ligger i Andalusien, en fantastiskt vacker och historisk region i södra Spanien. Den natursköna regionens bergsområden, medelhavskust och grönskande landsbygd upplevs absolut bäst med hyrbil. Du kan enkelt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrala Sevilla inför din resa.

Hyra bil på Sevilla flygplats

Om du flyger till Sevilla så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. Sevilla flygplats är den näst största flygplatsen i södra Spanien. På flygplatserna finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas alltid att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns ledig.

Sevilla internationella flygplats

Sevillas internationella flygplats (SVQ) kallas också San Pablo Airport och ligger ca 10 kilometer från centrala Sevilla. Flygplatsen ligger nära motorvägen A4 (Europaväg 5), så det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Närliggande motorvägar leder bland annat vidare till Madrid, Málaga och Cadiz.

Hämta hyrbil på flygplatsen

På Sevilla flygplats finns många välkända hyrbilsbolag. Hyrbilsbolagen har sina kontor i huvudterminalen på första våningen, och du följer enkelt skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. Det finns bara en terminal så det är lätt att hitta och hämta hyrbilen.

Hyra bil i Sevilla

Du kan också hyra bil i centrala Sevilla om du vill utgå härifrån. Det finns särskilt många hyrbilskontor i anslutning till Sevilla tågstation i centrum. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Sevilla

Sevärdheter i Sevilla

Sevilla är huvudstad i Andalusien och södra Spaniens konst-och kulturcentrum. Sevilla är ett fantastiskt resmål för sin kombination av otroligt vacker stad och historia. Här finns pampiga och utsmyckade byggnader och torg, med bland annat världens tredje största katedral. Närheten till Gibraltar och Marocko ger en känsla av orientaliska influenser på flera håll i både arkitektur och grönska. Strosa längs det halvmåneformade torget Plaza de Espana eller shoppa loss längs shoppinggatan Calle Sierpes.

I pittoreska Santa Cruz, som tidigare var staden judiska kvarter, kan du gå vilse bland vinglande gränder och charmiga bodegas. Sevilla är även känt för sin goda mat så passa på att smala lokala smaka klassiker på stadens många barer, tapasrestauranger och caféer.

Utflykter med hyrbil i södra Spanien

Utflykter runt Sevilla

Regionen Andalusien innefattar 8 provinser i södra Spanien, med bland annat Malaga, Sevilla, Granada, Cordoba och Cadiz. Här ligger flera av Spaniens mest populära städer och resmål. Regionen har en rik historia som är särskilt tydlig i Sevilla. Sevilla ligger längs gamla vägar som en gång befolkades av romare och morer, med flera intressanta platser i området. Kör längs den berömda Roman-Bética Route, en historisk romersk väg som går genom flera provinser med fantastisk natur, antika städer och lämningar. Vägen börjar vid Itálica som är en stor utgrävningsplats nära Sevilla.

Nära Sevilla finns flera spännande storstäder och utflyktsmål i södra Spanien. Här kommer några tips på sevärda platser att utforska med hyrbil i Andalusien.

Pueblos Blancos

Pueblos Blancos, eller ”vita byar” är ett av de mest ikoniska landskapen i Andalusien. De pittoreska samhällena med vita stenhus och trånga gränder är en minst sagt fotogenisk syn. De vita byarna är influerade av morerna och ligger ofta uppe på en höjd eller inbakade i klippavsatserna. Några av de vackraste av Pueblos Blancos är Arcos de la Frontera, Benaocaz och 1400-tals staden Ronda, som är en av de äldsta städerna i Spanien. De vita byarna är verkligen ett klassiskt utflyktstips om du har hyrbil i Sevilla.

Granada

Granada är en vacker gammal stad som ligger naturskönt vid foten av Sierra Nevada-bergen, ca 248 kilometer från Sevilla. Granadas mest ikoniska landmärke är Alhambra som ligger högt på en kulle. Alhambra är ett historiskt område med spektakulära gamla moriska palats som är bevarade för sin unika och detaljrika arkitektur. Granada är också populärt för sin charmiga kultur med många tapasbarer, trevliga torg och livemusik. Staden är centrum för Andalusiens berömda flamencomusik, så passa på att se ett färgstarkt uppträdande under ditt besök.

Cadiz

Cadiz är en livlig historisk stad som ligger längst ut på en halvö i södra Spaniens kust. Stadens hamn är hem åt spanska flottan, och längs kustlinjen finns över 100 berömda fyrar. Cadiz är ännu ganska okänd för turister, men de som hittat hit vill gärna återvända till den avslappnade atmosfären och sköna klimatet. Här finns en härlig badstrand med strandpromenad, goda skaldjurstapas, trevliga barer och autentisk känsla som skiljer staden från de mer välkända resmålen i regionen. Cadiz ligger ca 121 kilometer från Sevilla och är bara ett av flera gömda pärlor som du kan uppleva med hyrbil.

Málaga

Málaga är en av södra Spaniens populära turistorter för nöjesliv, sol, bad och shopping. Här finns mycket puls på klubbar, barer och restauranger, men också kulturella sevärdheter, vackra byggnader och strandliv. Den vidsträckta stranden ligger mitt i staden och är en självklar mötespunkt för både turister och invånare. Staden är konstnären Picassos födelseort och det anrika Picassomuséet är en populär sevärdhet. Malaga har även en vacker gammal stadsdel Centro Historico, en berömd matmarknad med massvis med delikatesser och flera mysiga och lyxiga områden för kvällspromenader nere i hamnen. Málaga ligger ca 205 kilometer från Sevilla.

Roadtrip i södra Spanien – Andalusien

Andalusien bjuder på fantastiskt vackra körvägar, och genom att hyra bil kan du verkligen njuta av denna natursköna region. Här finns vidsträckta nationalparker, grönskande olivlundar, turkos medelhavskust och Sierra Nevada-bergen som omsluter historiska städer och episka vägar. Södra Spanien är en riktigt unikt landskap och perfekt för en roadtrip. Kör exempelvis från Sevilla genom Parque Natural Los Alcornocales och ut längs kusten till Málaga. Om du vill uppleva hjärtat av Andalusien kan du bila mellan Sevilla och Granada genom vackra bergsvyer och landskapets klassiska vita byar. Med hyrbil i Sevilla kan du utforska en av Spaniens vackraste regioner i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)