Hyrbil i Granada

Hitta bäst pris på hyrbilar i Granada genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Granada

På den här sidan får du information för att hyra bil i Granada i Spanien, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i Spanien så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil som kan vara bra att veta inför din resa.

Granada ligger i Andalusien i Spanien. Regionen är känd för sin vackra natur med både berg och medelhavskust, sin rika matkultur och livliga städer med mycket historia. Det roligaste och enklaste sättet att utforska Granadas omnejd är med hyrbil. Du kan smidigt boka hyrbil på flygplatsen eller i Granada centrum inför din resa. Det bästa är alltid att jämföra flera bolag innan du bokar hyrbil.

Hyra bil på Granada flygplats

Om du flyger till Granada så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilmodellen du behöver finns ledig. Särskilt på sommaren är det många turister som vill hyra bil i Spaniens storstäder, och tillbehör som exempelvis bilbarnstol kan ta slut.

På Granada flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag och det är populärt att hyra bil. Här kan du boka hyrbil hos Alamo, Avis, Enterprise, Sixt medflera.

Granada internationella flygplats

Granada flygplats (GRX), vars fulla namn är Federico García Lorca Granada-Jaen, ligger ca 15 kilometer från centrala Granada. Flygplatsen är länkad med ett par stora vägar, bland annat väg A-92 vilket gör det enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Det tar ca 20 minuter att köra in till Granada från flygplatsen.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det går smidigt att hämta hyrbilen på Granada flygplats. Hyrbilsbolagen finns en bit bort inom flygområdet och du åker med en gratis shuttlebuss för att hämta din hyrbil. Följ skyltarna ut ur ankomsthallen till bussarna. Flygplatsen har endast en terminal så det går lätt att hitta.

När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltarna mot hyrbilar när du närmar dig flygplatsområdet, och tar sedan shuttlebuss tillbaka till terminalen när du har lämnat din hyrbil.

Hyra bil i Granada stad

Du kan också hyra bil i centrala Granada om du vill utgå härifrån. Det finns många hyrbilskontor i anslutning till Granada tågstation i centrum. Sök i sökmotorn för att se alla centrala hyrbilskontor och deras utbud och priser. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Granada

Sevärdheter i Granada

Granada ligger i södra Spanien i hjärtat av Andalusien. Staden har en rik historia och är känd för sitt moriska arv som syns i både arkitektur och kultur med de färgrika stadskvarteren, orientaliska miljöer och de arabiska baden. Njut av autentiska spanska tapas och staden konstnärliga atmosfär.

Granada är dessutom omgiven av fantastisk natur; staden ligger inåt landet några timmar från medelhavets kustlinje, i böljande landskap vid foten av de majestätiska Sierra Nevada-bergen. Med hyrbil kan du utforska charmiga bergsbyar med otroliga vyer utanför bilrutan.

Alhambra

Granada känd för Alhambra, en av regionens främsta sevärdheter. Alhambra ligger vackert på en höjd i Granada och är ett historiskt palatsområde med de äldsta bevarade moriska trädgårdarna i världen. Ett tips är att köra biljetter online i förväg om du ska besöka Alhambra, då köerna annars kan vara långa under semestertider.

Utflykter med hyrbil runt Granada

Utflykter runt Granada

Granadas läge vid Sierra Nevada-bergen är perfekt för utflykter på landsbygden eller till andra spännande städer i regionen. Här kommer några tips på sevärda platser att utforska med hyrbil i Granada.

Costa Tropical

Granada är inte en kuststad, men med hyrbil kan du lätt ta dig till härliga medelhavskusten Costa Tropical bara 45 minuter bort. Costa Tropical är en avslappnad liten kustremsa utanför Granada. Costa Tropical har ett subtropiskt klimat som är unikt för Spanien. Här växer exotiska frukter som papaya och mango och besökare kan njuta av fina badstränder. Costa Tropical ligger mellan välbesökta Costa de la Luz och Costa del Sol och är värt ett besök om du vill uppleva en unik liten oas.

Ronda

Ronda är en av de dramatiskt vackra bergsstäderna som ligger högt bland bergen i Andalusien. Byn ligger 2 timmar från Granada och du behöver köra längs en brant väg bland klipporna för att nå dit. Men det är väl värt det: Ronda är en av de mest bildsköna städerna i Spanien och ligger med fantastisk utsikt över ravinen. Staden i sig är mysig med gamla kullerstensgator, och bland annat Ernest Hemingway spenderade mycket tid i Ronda för att få inspiration till sitt skrivande.

Malaga

Malaga är den främsta turistorten på kuststräckan Costa del Sol och ligger ca 124 kilometer från Granada. Staden är känd för sitt nöjes-och strandliv, men också för sin historia och charmiga stad. Här finns vackra katedraler och spännande arkitektur tillsammans med livliga barer och restauranger men autentisk spansk mat.

Ca en timme från Malaga ligger Marbella, en fin kuststad med något mindre turister och en härlig badstrand. Genom att hyra bil i Granada har du det roligaste färdsättet för att upptäcka Andalusiens fina städer!

Roadtrip i Andalusien

Andalusien är en populär region för att hyra bil och åka på roadtrip i södra Spanien. Granada är en fin utgångspunkt för att kunna utforska omgivande historiska städer, vacker kust och härlig medelhavsnatur. Här väntar mer än 800 kilometer kustlinje! De största städerna i Andalusien är Sevilla, Malaga, Cordoba och Granada. I artikeln nedan kan du läsa mer om en roadtrip i Andalusien och andra regioner.

Andalusien har flera unika sevärdheter som de pittoreska vita klippbyarna, “Los Pueblos Blancos”, nationalparken Parque Natural Los Alcornocales och spännande städer med medeltida anor och historiska stadskärnor. Regionen är känd för sin rika kultur med välbevarad morisk arkitektur med många gamla exotiska stenbyggnader, något som är tydligt i bland annat Granada.

Andalusien är ett gastronomiskt centrum och här kan du prova det spanska medelhavskökets specialiteter med lokalproducerad olivolja, färsk fisk och skaldjur, söt frukt och fräscha grönsaker. Även det andalusiska köket har influenser kvar från morernas styre i Spanien, vilket främjar för spännande matupplevelser med exotiska kryddor.

Bilsemester i Spanien

Granada är en av Spaniens mest intressanta städer, och även en perfekt startpuntk för en bilresa. I artikeln nedan har vi samlat tips på rutter inför en roadtrip i Spanien. Där hittar du förslag på både längre och kortare rutter i norra, mellersta och södra Spanien som vi hoppas kan inspirera för en bilsemester. Det finns också tips på var du kan hyra bil.

Kanske vill du bila längs Spaniens medelhavskust Costa Brava, göra en lång Spanien-runt roadtrip med start och slut i Madrid eller utforska Baskiens unika landskap i norr? Spanien har fantastiskt mycket att erbjuda på en bilsemester. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)