Hyrbil i Granada

Hitta bäst pris på hyrbilar i Granada genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Granada

På den här sidan får du information för att hyra bil i Granada i Spanien, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i Spanien så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Granada ligger i regionen Andalusien i Spanien.  Regionen är känd för sin fantastiska natur med både berg och medelhavskust, spännande städer och idyllisk landsbygd. Det roligaste sättet att utforska Andalusien är med hyrbil. Du kan smidigt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrum inför din resa. Det bästa är alltid att jämföra bolag innan du bokar hyrbil.

Hyra bil på Granada flygplats

Om du flyger till Granada så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. På Granada flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns ledig.

Granada internationella flygplats

Granada internationella flygplats (GRX), vars namn egentligen är Federico García Lorca Granada-Jaen, ligger ca 15 kilometer från centrala Granada. Flygplatsen är länkad med ett par stora vägar, bland annat väg A-92 vilket gör det smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Det tar ca 20 minuter att köra till Granada från flygplatsen.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det går smidigt att hämta hyrbilen på Granada flygplats. Hyrbilsbolagen finns en bit bort på området, och du åker med en gratis shuttlebuss för att hämta din bil. Följ skyltarna ut ur ankomsthallen till bussarna. Flygplatsen har endast en terminal så det går lätt att hitta.

När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltarna mot hyrbilar när du närmar dig flygplatsområdet, och tar sedan shuttlebuss tillbaka till terminalen.

Hyra bil i Granada

Du kan också hyra bil i centrala Granada om du vill utgå härifrån. Det finns många hyrbilskontor i anslutning till Granada tågstation i centrum. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Granada

Sevärdheter i Granada

Granada ligger i södra Spanien i hjärtat av provinsen Andalusien. Staden har en rik historia och är känd för sitt moriska arv som syns i både arkitektur och kultur med de färgrika stadskvarteren, orientaliska miljöer och de arabiska baden. Njut av autentiska spanska tapas och staden konstnärliga atmosfär. Granada är dessutom omgiven av fantastisk natur; staden ligger inåt landet några timmar från medelhavets kustlinje, i böljande landskap vid foten av de majestätiska Sierra Nevada-bergen. Med hyrbil kan du utforska charmiga bergsbyar med otroliga vyer utanför bilrutan.

Alhambra

Granada känd för Alhambra, en av regionens främsta sevärdheter. Alhambra ligger vackert på en höjd i Granada och är ett historiskt palatsområde med de äldsta bevarade moriska trädgårdarna i världen. Ett tips är att köra biljetter online i förväg om du ska besöka Alhambra, då köerna annars kan vara långa under semestertider.

Utflykter med hyrbil runt Granada

Utflykter runt Granada

Granadas läge vid Sierra Nevada-bergen är perfekt för utflykter på landsbygden eller till andra spännande städer i regionen. Här kommer några tips på sevärda platser att utforska med hyrbil i Granada.

Costa Tropical

Granada är inte en kuststad, men med hyrbil kan du lätt ta dig till härliga medelhavskusten Costa Tropical bara 45 minuter bort. Costa Tropical är en avslappnad liten kustremsa utanför Granada. Costa Tropical har ett subtropiskt klimat som är unikt för Spanien. Här växer exotiska frukter som papaya och mango och besökare kan njuta av fina badstränder. Costa Tropical ligger mellan välbesökta Costa de la Luz och Costa del Sol och är värt ett besök om du vill uppleva en unik liten oas.

Ronda

Ronda är en av de dramatiskt vackra bergsstäderna som ligger högt bland bergen i Andalusien. Byn ligger 2 timmar från Granada och du behöver köra längs en brant väg bland klipporna för att nå dit. Men det är väl värt det: Ronda är en av de mest bildsköna städerna i Spanien och ligger med fantastisk utsikt över ravinen. Staden i sig är mysig med gamla kullerstensgator, och bland annat Ernest Hemingway spenderade mycket tid i Ronda för att få inspiration till sitt skrivande.

Malaga

Malaga är den främsta turistorten på kuststräckan Costa del Sol och ligger ca 124 kilometer från Granada. Staden är känd för sitt nöjes-och strandliv, men också för sin historia och charmiga stad. Här finns vackra katedraler och spännande arkitektur tillsammans med livliga barer och restauranger men autentisk spansk mat. Ca en timme därifrån ligger Marbella, en fin kuststad med något mindre turister och en härlig badstrand. Genom att hyra bil i Granada har du det roligaste färdsättet för att upptäcka Andalusiens fina städer!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)