Hyrbil i Las Vegas

Hitta bäst pris på hyrbilar i Las Vegas genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Las Vegas

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Las Vegas, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Las Vegas flygplats

Lite mindre än en mil från centrala Las Vegas ligger stadens flygplats, som även kallas för McCarran International Airport (flygplatskod LAS). Las Vegas flygplats är den största och mest trafikerade i området, och hit flyger både nationella och internationella flyg.

Vill man hyra bil i Las Vegas är det smidigt att göra det direkt på flygplatsen. Där finns ett så kallat hyrbilscentrum en bit utanför själva flygplatsbyggnaden där alla de största hyrbilsbolagen finns samlade. Detta hyrbilscentrum heter McCarran Rent-A-Car Center.

Hämta och lämna hyrbil på flygplatsen

Det går enkelt att ta sig till hyrbilscentrumet med flygplatsens blå-vita bussar som går direkt från samtliga terminaler till hyrbilscentrumet. Bussarna är väl markerade och går både fram och tillbaka från flygplatsen, och det går alltså även att ta buss till terminalen när du har lämnat bilen och ska hem igen. Bussarna avgår med mycket jämna mellanrum och tar sedan ca 7 minuter.

Att köra bil till och från hyrbilscentrumet är smidigt, då flera större vägar leder till och från platsen, och det är även mycket bra skyltat. Det rekommenderas att ändå ha en GPS i bilen (vilket går att lägga till vid bokningen) eller använda Google Maps för att underlätta körningen.

Hyra bil på strippen

Det finns flera platser på Las Vegas Strip där det går att hämta upp en hyrbil. Dessa hyrbilskontor är integrerade med de större hotellen. Priserna är lite högre jämfört med flygplatsen men oftast inte så pass mycket högre att man tjänar något på att åka till flygplatsen istället.
Kör bil vid den kända Las Vegas skylten

Envägshyra

Många som hyr bil i Las Vegas gör en roadtrip i västra USA och kör på de historiska vägarna Route 66 och Highway 1 till städerna Los Angeles och San Francisco. Dessa städer har även flygplatser med många förbindelser till och från Skandinavien. Därför kan det vara en mycket god idé att använda envägshyra. Till exempel hyra bilen i Las Vegas och lämna tillbaka den i San Francisco eller Los Angeles.

Utflyktsmål i Las Vegas

Runt Las Vegas finns det mycket att se och uppleva, och har man hyrbil går det enkelt att ta sig till olika spännande platser, samtidigt som det går att upptäcka små guldkorn på vägen. Området runt Las Vegas bjuder även på makalösa landskap, så att köra bil där är en upplevelse i sig.

Grand Canyon

En av de absolut häftigaste naturupplevelserna i området är världsberömda Grand Canyon. Förutom det makalösa landskapet som nationalparken bjuder på finns det även mycket att se på vägen från Las Vegas. Bland annat kan man köra förbi kända Hoover Dam och vackra Lake Mead. Väl på plats i Grand Canyon kan man till exempel ta en helikoptertur över naturundret.

Valley of Fire

Drygt en timmes bilfärd öster om centrala Las Vegas ligger den häftiga nationalparken Valley of Fire, som har fått sitt namn från de rödfärgade stenformationerna som dominerar området. Det finns många trevliga vandringsleder i området, men det går även att ta bilen på en tur inne i området. Förutom de ovanliga stenformationerna finns det även partier med öken i området, som gör nationalparken till en mycket speciell och unik upplevelse.

Carson City

Är man sugen på att köra på en lite längre utflykt är en tur till Carson City, drygt sex timmars bilkörning norr om Las Vegas, ligger denna stad. Carson City är Nevadas huvudstad, och med både en trevlig stadskärna och närhet till vacker natur passar staden hela familjen. Det finns flera intressanta historiska sevärdheter längs med vägen och detta kan vara ett bra stopp på vägen till San Francisco om man gör en roadtrip i västra USA. En bit utanför, i Kalifornien ligger den kristallklara sjön Lake Tahoe som bjuder på fina stränder och vandringsleder. Det är verkligen rekommenderat att hyra bil i Las Vegas och göra utflykter runt staden!

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.83 av 5)