Hyrbil i Rom

Hitta bäst pris på hyrbilar i Rom genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Rom

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Italiens huvudstad Rom, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Rom översikt

Hyra bil på Roms flygplats

Om du flyger till Rom kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Roms största internationella flygplats heter Leonardo da Vinci International Airport, men brukar även kallas Fiumicino flygplats. Här landar de flesta stora flygbolagen.

Åker man däremot med lågprisbolag är det vanligare att man landar på Roms andra internationella flygplats Ciampino, som ligger lätttillgängligt med bil nära Roms stora ringväg A90. På Ciampinos flygplats finns även möjlighet att ta en gratisbuss till flygplatsens entré, där kontoren finns.

På båda flygplatser finns samtliga stora hyrbilsbolag representerade, och man finner enklast deras kontor genom att följa skyltarna från ankomsthallen. I vår sökmotor finner du mer information om hyrbilsbolagen och deras utbud på flygplatserna.

Hyra bil i centrala Rom

Om du skulle vilja utforska Roms stadskärna i ett par dagar och därefter hyra bil för att se regionens alla sevärdheter, så kan du också hyra bil på flera ställen inne i centrala Rom. Det största utbudet av samlade hyrbilsbolag finns vid Roms centralstation Termini – Stazione di Roma Termini. Läs mer om centrala kontor nedan.

Våra hyrbilskontor i Rom

  • Rom Termini tågstation: Det finns tolv hyrbilskontor i anslutning till tågstationen Rom Termini, som är den största stationen i Rom. Stationen ligger mycket centralt, och hyrbilskontoren har ett stort utbud av hyrbilar. Det går fint att ta sig ut med hyrbil från Rom härifrån, och sedan vidare till närliggande utflyktsmål i området.
  • Centrum: Precis söder om Villa Borghese i centrala Rom finns sex hyrbilskontor med ett stort antal hyrbilar. Trots det centrala läget går det smidigt att ta sig ut till de större vägarna utanför Rom och vidare till trevliga utflyktsmål i närområdena. Söder om Villa Borghese, i närheten av Piazza Navona finns också ett par hyrbilskontor. Dessa kontor ligger nära både tågstationer och metrostationer, och det är även lätt att ta sig med hyrbil till andra delar av staden.
  • Västra Rom: I de västra delarna i Rom, i området runt Vatikanstaten, går det också bra att hämta upp hyrbilar. På gångavstånd från Vatikanstaten finns det fem hyrbilskontor som ligger precis vid väg SS1, som är en av de större vägarna i området.
  • Östra Rom: Öster om tågstationen Rom Termini finns två hyrbilskontor, på Via Tiburtina och Via Tiburtina Valeria. Dessa kontor ligger relativt centralt, men ändå nära den stora vägen SR5 som leder ut från Rom. Ytterligare en bit öster från stadskärnan finns tre hyrbilskontor vid väg A90, på Via Tiburtina och Via del Casale Cavallari.
  • Södra Rom: I området Ostiense i den södra delen av Rom finns också möjlighet att hyra bil. Här finns tre hyrbilskontor i närheten av tågstationerna Roma Ostiense och Porta S. Paolo.

Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Sevärdheter i Rom

Rom är en stad full av historia och upplevelser som det världsberömda Colusseum, Forum Romanum, antika Pantheon och såklart Vatikanstaten. Här blandas kultur, konst och historia med trendiga shoppingcenter och moderna faciliteter. I Rom finns många härliga shoppinggator som Via del Corso och Via Cola di Rienzo. Strosa på den stora matmarknaden på Via Principe Amedeo och insup dofter och intryck av närproducerade råvaror. Smaka på italiensk glass på en av de pittoreska uteserveringarna och ät en klassisk pasta, som såklart smakar bäst i Italiens huvudstad.

Men vill du kombinera storstadspulsen med det äkta Italien och få ut det bästa av din resa, så är en tripp med hyrbil ett perfekt alternativ. I området runt staden finns många pärlor och spännande städer som gör det väl värt att hyra bil i Rom.

Utflykter med hyrbil runt Rom

Bila i Toscana från Rom

Åk på Toscana-roadtrip från Rom! Från Rom kan du köra norrut längs kusten mot Pisa, som ligger strax under 4 timmar bort. Då kör du längs hela den vackra Etruskiska kusten utanför Toscana. Utforska fina kustorter som Livorno, Bolgheri och Piombino och njut av vyerna av det klarblåa havet på vägen. Du kan också köra inåt landet genom Toscanas vindistrikt och till exempel uppleva den böljande grönskan i landskapet Val d’Orcia i Siena. Med hyrbil tar du dig enkelt vidare till både Florens, Pisa och Lucca i norra Toscana.

Genom att hyra bil i Rom kan du uppleva det bästa i Italien i din egen takt! Glöm inte undersöka möjligheten till envägshyra, det vill säga att återlämna din hyrbil på en annan ort.

Stränder runt Rom

Rom är inte känt för sina badstränder, men det finns väldigt fina stränder inom lätttillgängligt köravstånd med hyrbil. Den närmsta stranden är Ostia som ligger bara ca 30 kilometer bort, och blir därav väldigt fullbelagd under högsäsongen när det är varmt inne i staden. Ca 63 kilometer från Rom ligger byn Anzio som har en fin och betydligt lugnare badstrand med gamla ruiner från romartiden. I närheten ligger kustreservatet Tor Caldara som har väldigt fina vyer över hav och skog. 65 kilometer bort ligger Santa Marinella och Santa Severas fina sandstränder med klarblått vatten och mindre turistgrupper. Här kan du ofta hyra en parasoll och det är nära till trevliga restauranger och fikaställen på stranden.

Neapel

Endast 2 timmar och 30 minuter från centrala Rom ligger staden Neapel med de majestätiska vulkanberget Vesuvius i bakgrunden. Här kan du besöka de berömda ruinerna av staden Pompeji vid bergets fot. Fler fynd från Pompeji går att se på Neapels arkeologiska museum. Herculaneum är ytterligare ett samhälle som blev förstört av vulkanens utbrott, och även dessa intressanta och väldigt välbevarade ruiner går att besöka med hyrbil i Neapel. Neapel är en livlig hamnstad med mycket aktivitet längs vattenkanten, och här går att hitta områden med många trevliga restauranger och barer. För hög mysfaktor kan du besöka det gamla distriktet Santa Lucia.

Circeos nationalpark har makalösa vyer över kusten
Villa d'Este är en klar sevärdhet i Tivoli

Tivoli

Tivoli är en av de mest historiskt intressanta städerna i området runt Rom, och ligger endast 30 kilometer bort inbäddad bland böljande gröna kullar. Staden bjuder på fantastiskt natursköna vyer med blommande trädgårdar, fontäner och majestätiska gamla villor. Tivoli grundades redan under antiken och har många spännande och historiska sevärdheter. Några av de mest berömda platserna i Tivoli är palatsen Villa Adriana, som var den romerske kejsarens residens på 200-talet, och renässanspalatset Villa d’Este som båda står med på UNESCO:s världsarvslista.

Frascati

Frascati är en mindre stad söder om Rom som inte bara är känt för sina många forskare och intressanta historiska byggnader, utan även för sitt vita vin med samma namn som staden. Varje år firas vinfestivalen Sagra del Vino i Frascati, och besökare kan delta i flera rundturer och vinprovningar. Staden har även många konstnärer och i centrum finns flera konstgallerier som är trevliga att besöka. Under 1500-talets bodde Roms adelsfamiljer i staden, därav finns fortfarande väldigt många ståtliga byggnader och pampiga villor runtom i Frascati. Det finns många lätttillgängliga orter och härliga utflyktsmål att besöka om du ska hyra bil i Rom!

Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.64 av 5)