Hyrbil i Rom

Hitta bäst pris på hyrbilar i Rom genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Rom

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Italiens huvudstad Rom, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Rom

  • Rom Termini tågstation: Om man anländer till Rom med tåg är finns det hela tolv stycken hyrbilskontor på tågstationen Rom Termini, som är den största stationen i Rom. Stationen ligger mycket centralt, och hyrbilskontoren här har ett stort utbud av hyrbilar. Samtliga kontor ligger i direkt anslutning till tågstationen. Det går med fördel att ta sig ut med bil från Rom härifrån, och sedan vidare till närliggande utflyktsmål i området.
  • Centrum: Precis söder om Villa Borghese i centrala Rom finns sex hyrbilskontor med ett stort antal bilar att hyra. Trots det centrala läget går det smidigt att ta sig ut till de större vägarna utanför Rom och vidare till trevliga utflyktsmål i närområdena.Söder om Villa Borghese, i närheten av Piazza Navona finns också ett par hyrbilskontor. Dessa kontor ligger nära både tågstationer och metro stationer, och det är även lätt att ta sig med bil till andra delar av staden från dessa kontor.
  • Västra Rom: I de mer västra delarna i Rom, i området runt Vatikanstaten, går det också bra att hämta upp hyrbilar. På gångavstånd från Vatikanstaten finns det fem hyrbilskontor, och de ligger precis vid väg SS1, som är en av de större vägarna i området.
  • Östra Rom: Öster om tågstationen Rom Termini finns två hyrbilskontor, på Via Tiburtina och Via Tiburtina Valeria. Dessa kontor ligger relativt centralt, men ändå nära den stora vägen SR5 som leder ut från Rom.
    Ytterligare en bit öster från stadskärnan finns tre hyrbilskontor vid väg A90, på Via Tiburtina och Via del Casale Cavallari.
  • Södra Rom: I området Ostiense i den södra delen av Rom finns också möjlighet att hyra bil. Här finns tre hyrbilskontor i närheten av tågstationerna Roma Ostiense och Porta S. Paolo.

Hyra bil på Roms flygplats

Roms största internationella flygplats heter Leonardo da Vinci International Airport, men brukar även kallas Fiumicino flygplats. Här landar de flesta stora flygbolagen. Åker man däremot med lågprisbolag är det vanligare att man landar på Roms andra internationella flygplats Ciampino.

På båda flygplatser finns samtliga stora hyrbilsbolag representerade, och man finner enklast deras kontor genom att följa skyltarna från ankomsthallen. På Ciampinos flygplats finns även möjlighet att ta en gratisbuss till flygplatsens entré, där kontoren finns.
Rom översikt

Utflyktsmål i Rom

Rom är en stad full av historia och upplevelser som det världsberömda Colusseum, Forum Romanum, antika Pantheon, Vatikanstaten och mycket mer. Här blandas kultur, konst och historia med trendiga shoppingcenter och moderna faciliteter. I Rom finns många härliga shoppinggator och butiksstråk som Via del Corso, Via Cola di Rienzo, Via Appia Nuova och Via Nazionale. Strosa på den stora matmarknaden på Via Principe Amedeo och insup dofter och intryck av stadens närproducerade råvaror. Smaka på italiensk glass på en av de pittoreska uteserveringarna och ät en klassisk pasta, som såklart smakar bäst i Italiens huvudstad. Men vill man komma bort från storstadspulsen lite så är en tripp med hyrbil ett perfekt alternativ. I området runt Rom finns många pärlor som är mycket värda ett besök.

Tivoli

Tivoli är en av de mest historiskt intressanta städerna i området runt Rom, och ligger endast 30 kilometer bort inbäddad bland böljande gröna kullar. Staden bjuder på fantastiskt natursköna vyer med blommande trädgårdar, fontäner och majestätiska gamla villor. Tivoli grundades redan under antiken och har många spännande och historiska sevärdheter. Några av de mest berömda platserna i Tivoli är palatsen Villa Adriana, som var den romerske kejsarens residens på 200-talet, och renässanspalatset Villa d’Este som båda står med på UNESCO:s världsarvslista.

Stränder runt Rom

Rom är inte känt för sina badstränder, men det finns faktiskt fina stränder inom köravstånd. Den närmsta stranden är Ostia och ligger bara ca 30 kilometer bort, och blir därav väldigt fullbelagd under högsäsongen när det är varmt inne i staden. Ca 63 kilometer från Rom ligger byn Anzio som har en fin och betydligt lugnare badstrand med gamla ruiner från romartiden. I närheten ligger kustreservatet Tor Caldara som har väldigt fina vyer över hav och skog. 65 kilometer bort ligger Santa Marinella och Santa Severas fina sandstränder med klarblått vatten och mindre turistgrupper. Här kan du ofta hyra en parasoll och det är nära till trevliga restauranger och fikaställen på stranden.

Circeo nationalpark

Söder om Rom mellan Ancio och Terracina ligger nationalparken Circeo. Circeo är ett perfekt utflyktsmål om man vill ut i naturen bland berg, kust och öar. Här kan du känna den friska havsbrisen efter några dagar i storstaden. Parken byggdes för att skydda kustlandsskapets flora och fauna, och är en fantastisk vildmark bara 87 kilometer från Rom. Här kan du både spendera en dag med sol och bad i området, eller vandra i den grönskande omnejden med fantastisk utsikt över havet. I närheten finns även staden San Felice Circeo.

Frascati

Frascati är en mindre stad söder om Rom som inte bara är känt för sina många forskare och intressanta historiska byggnader, utan även för sitt vita vin med samma namn som staden. Varje år firas vinfestivalen Sagra del Vino i Frascati, och besökare kan delta i flera rundturer och vinprovningar. Staden har även många konstnärer och i centrum finns flera konstgallerier som är trevliga att besöka. Under 1500-talets bodde Roms adelsfamiljer i staden, därav finns fortfarande väldigt många ståtliga byggnader och pampiga villor runtom i Frascati.

Circeos nationalpark har makalösa vyer över kusten
Villa d'Este är en klar sevärdhet i Tivoli
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.60 av 5)