Hyrbil i Rom

Hitta bäst pris på hyrbilar i Rom genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Rom

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Italiens huvudstad Rom, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Rom

  • Rom Termini tågstation: Om man anländer till Rom med tåg är finns det hela tolv stycken hyrbilskontor på tågstationen Rom Termini, som är den största stationen i Rom. Stationen ligger mycket centralt, och hyrbilskontoren här har ett stort utbud av hyrbilar. Samtliga kontor ligger i direkt anslutning till tågstationen, och det går med fördel att ta sig ut med bil från Rom härifrån, och sedan vidare till närliggande utflyktsmål i området.

  • Centrala Rom: Precis söder om Villa Borghese i centrala Rom finns sex hyrbilskontor med ett stort antal bilar att hyra. Trots det centrala läget går det smidigt att ta sig ut till de större vägarna utanför Rom och vidare till trevliga utflyktsmål i närområdena.

    Söder om Villa Borghese, i närheten av Piazza Navona finns också ett par hyrbilskontor. Dessa kontor ligger nära både tågstationer och metro stationer, och det är även lätt att ta sig med bil till andra delar av staden från dessa kontor.

  • Västra Rom: I de mer västra delarna i Rom, i området runt Vatikanstaten, går det också bra att hämta upp hyrbilar. På gångavstånd från Vatikanstaten finns det fem hyrbilskontor, och de ligger precis vid väg SS1, som är en av de större vägarna i området.

  • Östra Rom: Öster om tågstationen Rom Termini finns två hyrbilskontor, på Via Tiburtina och Via Tiburtina Valeria. Dessa kontor ligger relativt centralt, men ändå nära den stora vägen SR5 som leder ut från Rom.
    Ytterligare en bit öster från stadskärnan finns tre hyrbilskontor vid väg A90, på Via Tiburtina och Via del Casale Cavallari.

  • Södra Rom: I området Ostiense i den södra delen av Rom finns också möjlighet att hyra bil. Här finns tre hyrbilskontor i närheten av tågstationerna Roma Ostiense och Porta S. Paolo.

Hyra bil på Roms flygplats

Roms största internationella flygplats heter Leonardo da Vinci International Airport, men brukar även kallas Fiumicino flygplats. Här landar de flesta stora flygbolagen, men åker man med lågprisbolag är det vanligare att man landar på Roms andra internationella flygplats Ciampino.

På båda flygplatser finns samtliga stora hyrbilsbolag representerade, och man finner enklast deras kontor genom att följa skyltarna från ankomsthallen. På Ciampinos flygplats finns även möjlighet att ta en gratisbuss till flygplatsens entré, där kontoren finns.

Utflyktsmål i Rom

Rom är en stad full av historia och upplevelser, men vill man komma bort från storstadspulsen lite så är en tripp med hyrbil ett perfekt alternativ. I området runt Rom finns många pärlor som är mycket värda ett besök.

Tivoli
Tivoli är en av de mest historiskt intressanta städerna i området runt Rom. Staden grundades redan under antiken och har många spännande sevärdheter. Några av de mest berömda platserna i Tivoli är Villa Adriana, som var den romerske kejsarens residens på 200-talet, och renässanspalatset Villa d’Este som båda står med på UNESCO:s världsarvslista.

Circeo nationalpark
En bit söder om Rom ligger nationalparken Circeo, som är ett perfekt utflyktsmål om man vill ut i naturen. Parken ligger nära kusten, och har fantastisk utsikt över havet. Här finns även staden San Felice Circeo.

Frascati
Frascati är en mindre stad söder om Rom som inte bara är känt för sina många kända forskare och intressanta historiska byggnader, utan även för sitt vita vin med samma namn som staden. Staden har även många konstnärer, och i centrum finns många konstgallerier.

Circeos nationalpark har makalösa vyer över kusten
Villa d'Este är en klar sevärdhet i Tivoli
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.56 av 5)