Hyrbil i Chicago

Hitta bäst pris på hyrbilar i Chicago genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Chicago

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Chicago, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Chicago flygplats

Chicagos O’Hare internationella flygplats är den mest trafikerade flygplatsen i hela världen när det gäller antal plan som landar och lyfter. Den ligger lite mindre än tre mil nordväst om centrala Chicago och brukar ofta omnämnas som en av de bästa flygplatserna i USA.

På O’Hare flygplats finns det mycket goda möjligheter att hyra bil. Tolv olika stora och kända hyrbilsbolag har kontor på flygplatsen. Dessa kontor ligger en liten bit utanför själva flygplatsen, men det är mycket lätt och smidigt att ta sig dit då samtliga hyrbilsbolag erbjuder gratis bussar som tar en direkt till deras kontor.

Dessa bussar finns väl utmarkerade precis utanför utgången vid bagageutlämningen, och de är mycket lätta att hitta. Det är även väl markerat vilken buss som drivs av vilket hyrbilsbolag, så det är mycket smidigt att använda sig av denna tjänst och hyra bil på flygplatsen.

Utflyktsmål i Chicago

Chicago är delstaten Illinois största stad, och på bekvämt köravstånd ligger flera intressanta städer, nationalparker och sevärdheter. Det är enkelt att ta sig runt i Illinois och med bil är det lätt att stanna till på vägen och upptäcka nya ställen som annars hade varit otillgängliga.

Peoria
Peoria ligger cirka två och en halv timmes bilfärd söder om Chicago, och är Illinois sjunde största stad. I Peoria finna mycket historia och sevärdheter. Här finns flera intressanta museer, bland annat Wheels o’ Time Museum och Peoria Riverfront Museum. I Peoria är även vackra Glean Oak Park, som även inkluderar en djurpark, värt ett besök.

Galena
Ungeför tre timmar väst om Chicago ligger den mysiga staden Galena. Här finns en historisk gata från sekelskiftet bevarad, och det går att besöka gamla järnhandlar och caféer på gatan. I staden arrangeras även en stor hantverksmarknad som lockar besökare från när och fjärran.

Devil’s Lake State Park
Tre timmars bilfärd från Chicago, in i delstaten Wisonsin, ligger den fantastiska parken och naturområdet Devil’s Lake State Park. I området finns mycket vackra landskap med den stora sjön Devil’s Lake i centrum. I parken finns även möjligheter till camping, och många fina vandringsleder.

Chicagos skyline

Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.91 av 5)