Hyrbil i Chicago

Hitta bäst pris på hyrbilar i Chicago genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Chicago

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Chicago, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Du får också tips på sevärdheter och utflykter med hyrbil. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Chicago flygplats

Chicagos O’Hare flygplats är den mest trafikerade flygplatsen i hela världen. Den ligger lite mindre än tre mil nordväst om centrala Chicago och brukar ofta omnämnas som en av de bästa flygplatserna i USA. På O’Hare flygplats finns det mycket goda möjligheter att hyra bil. Tolv kända hyrbilsbolag har kontor på flygplatsen. Kontoren ligger en liten bit utanför flygplatsen och du tar dig enkelt dit med en gratis shuttlebuss från terminalen.

Hyra bil i centrum

Om du skulle vilja utgå från centrala Chicago så finns det väldigt många olika biluthyrare runtom i staden. Du kan åka med Chicagos kollektivtrafik från O’Hare in till Downtown med blåa linjen. Du hittar till exempel bolagen Alamo, National och Budget nära Clark/Lake Metro Station, och Herzt en promenad från Millennium station. Hertz finns även i anslutning till stadens stora tågstation, Chicago Union Station.

Om du vill spendera ett par dagar i Chicago innan en roadtrip, så kan det exempelvis vara en bra idé att hyra bil från ett hyrbilsbolag i centrum inför din körning. Se och jämför hyrbilsbolag i sökmotorn ovan.

Att köra i Chicago

Chicago är den tredje största staden i USA. Med sina 77 distrikt och nästan 3 miljoner invånare så kan det ibland bli mycket trafik. Men med lite planering och tips så går det fint att ta sig runt till Chicagos sevärdheter med hyrbil. Hyrbil ger dig dessutom mer flexibilitet i stadens strukturerade nätverk, som är väl anpassat för biltrafik.

Använd Google Maps

Det är rekommenderat att följa det uppdaterade trafikläget när du kör, särskilt om du ska köra en längre sträcka i staden. Ett tips är att använda Google Maps eller liknande. Inne i centrum är gatorna utformade i ett rutnät, ”grid”, från norr till söder och öst till väst, vilket gör det enkelt att hitta och ta sig runt med hyrbil i Chicago.

Rusningstid

På motorvägarna in till Chicago, så kallade Express Ways och Interstate Highways, kan det bli tyngre trafik under rusningstider. Särskilt när alla ska till och från arbetet klockan 06–08 på morgonen och 16–18 på kvällen. Ett tips är att undersöka alternativa rutter i GPS eller Google Maps innan du kör. Interstate 55 som över går i Stevenson Expressway samt Interstate 290 brukar vara mest påverkade, särskilt under turisttider på sommaren. Tänk på att större sportevent eller konserter kan påverka trafiken.

Trafikregler

Som i andra städer finns en hel del trafiklagar för säkerhet i Chicagotrafiken. Det är helt förbjudet att prata i mobiltelefon eller använda headset som inte är handsfree medan du kör. Det är vanligt med vägarbete i Chicago, och här ska motorister sänka farten och vara extra uppmärksamma. Stanna alltid för fotgängare vid övergångsställen och se upp för stadens cyklister. Var extra uppmärksam på trafiken om du kör i Chicagos vinterväder.

Parkera i Chicago

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i Chicago. I varje distrikt finns allmänna parkeringsgarage, avsedda parkeringsytor och gatuparkering med betalautomater. Stadens sevärdheter och museum har oftast stora parkeringsytor eller garage nära. På restauranger, teatrar och event finns ofta en valet som erbjuder att parkera din bil mot en avgift, vilket kan spara dig en del tid och letande.

Parkeringsgarage

Det finns flera stora garage i centrum med bra tillgänglighet till centrala sevärdheter, till exempel Grant Park North och South eller Millennium Park och Lakeside Garages. Du kan få rabatt på parkeringen om du köper eller reserverar online i förväg, där du också kan köpa ett dagspass. Avgifter varierar beroende på hur länge du står, men det finns ofta billigare ”Early bird”-avgifter om du parkerar innan 09. Kolla också med ditt hotell om det ingår parkering för din hyrbil.

Gatuparkering

Avgifterna för att parkera längs gatorna kan variera beroende på område. Nästan alla betalautomater accepterar endast kort, eller betalning genom en parkeringsapp som ParkChicago. En del områden har dock väldigt begränsat med gatuparkering, och erbjuder mest platser för boende i området, ”Residents Only”. Var försiktigt så att du inte blockerar någons uppfart. Läs noga på alla parkeringsskyltar och var uppmärksam för tider för gatusopning.

Roadtrip från Chicago – Route 66

Route 66 från Chicago till LA

Chicago är en perfekt utgångspunkt för en roadtrip! Här startar den ursprungliga Route 66 som går från Chicago till Los Angeles. Rutten går från Illinois genom 7 stater: Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och slutligen Kalifornien. Under resans gång får du uppleva föränderlig natur med prärie och skog, charmiga och historiska småstäder och berömda sevärdheter tills du till slut möter det glittrande Stilla havet i den ljumma LA-brisen. Och framförallt USA:s härliga vägar med fantastiska solnedgångar över det öppna landskapet!
Route 66 från Chicago
Det är väl värt att hyra bil i Chicago och ge sig ut på denna oförglömliga roadtrip. Det går vanligtvis fint att återlämna hyrbilen i en annan stad. Undersök då möjligheten till envägshyra.

Missouri och Oklahoma

Route 66 leder ut från Illinois och vidare genom mysiga småstäder, lantbruksorter och längs Mississippi River i Missouri. Här finns många historiska sevärdheter, bensinstationer från 50-talet och charmiga Diners i vintage miljö. Ta tid att utforska! Rutten går vidare på gränsen till Kansas och till Oklahoma.

I westernstaten Oklahoma finns massor att upptäcka om du är intresserad av historia. Besök Western Heritage Center och National Cowboy Hall of Fame i Oklahoma City och lär dig om cowboykulturen. Strosa på en av Oklahomas Farmer’s Markets, insup atmosfären och prova det lokala köket!

Texas och New Mexico

Route 66 fortsätter in mot öppna slätter i Texas och här fortsätter också den häftiga vilda västern-atmosfären i staden Amarillo. Inte långt därifrån ligger den berömda konstattraktionen Cadillac Ranch. Passa på att prova en saftig jättestek på en av Texas stekhus, som populära Big Texan Steak Ranch & Brewery.

Route 66 fortsätter västerut på New Mexicos raka vägar genom öppna vidder och fält. Här kan du utforska städer som Albuquerque och ursprungsbefolkningens kultur och traditioner i historiska Santa Fe. Stanna till vid klassiska lunchställen och utforska gamla byggnader och antika bilar i småstäderna längs den legendariska rutten.

Arizona och Las Vegas

Från New Mexico går Route 66 in i Arizonas bildsköna landskap. Här finns mycket att se i den fantastiska ökennaturen där kaktuslandskap plötsligt kan övergå i tät granskog. Ett måste är att besöka storslagna Grand Canyon, gärna i solnedgången när det gyllene ljuset faller på dalens rödaktiga sten och klippavsatser. På väg in i Arizona kan du göra en avstickare till den fantastiskt vackra och bohemiska staden Sedona, som med smeknamnet Red Rock Country är känd för sin väldigt röda sten och unika miljöer. Sedona är ett populärt centrum för både konst, shopping, naturaktiviteter och fint belägna restauranger och hotell. Här lär du hitta en vacker souvenir eller två!

Från Arizona kan du välja att åka upp till Las Vegas i Nevada, som ligger strax över 2 timmar från Grand Canyon. Det är en upplevelse utöver det vanliga att ta del av stadens alla intryck längs huvudgatan The Strip med sina legendariska kasinon, lyxhotell och färgsprakande shower. Passa på att besöka den massiva Hoover Dam på vägen.

Kalifornien

Route 66 avslutat i soliga Los Angeles i Kalifornien. Väl inne i Kalifornien går rutten genom den torra Mojaeöknen och Colorado River till bergigt landskap och grönskande dalar ända till Santa Monicas vattenkant vid Stilla havet. Du kan enkelt ta fantastiska avstickare till vackra platser som Palm Springs eller den unika vildmarken i Joshua Tree National Park. Väl framme i LA väntar underbara sandstränder, behagligt klimat och spännande attraktioner. Kör genom Sunset Boulevard och Hollywood och besök Universal Studios, eller åk till Griffith Park och se Hollywoodskylten från Griffith Observatory.

Att köra från Chicago till LA längs Route 66 är ca 4000 kilometer av upplevelser och härliga vägar. Hur lång tid det tar beror på hur längre du vill stanna på platserna – men tänk på att ha gott om tid att uppleva denna fantastiska rutt som är full av smultronställen. Det är väl värt att hyra bil i Chicago för att göra denna oförglömliga körning!

Utflykter med hyrbil runt Chicago

Om du har landat i Chicago och vill göra utflykter med hyrbilen nära staden, så finns det mycket att välja mellan. Chicago är delstaten Illinois största stad och på bekvämt köravstånd ligger flera intressanta städer, nationalparker och sevärdheter. Det är enkelt att ta sig runt i Illinois och med bil är det lätt att stanna till på vägen och upptäcka nya ställen som annars hade varit otillgängliga.
Körtider från Chicago med omnejd
Peoria
Peoria ligger cirka två och en halv timmes bilfärd söder om Chicago, och är Illinois sjunde största stad. I Peoria finna mycket historia och sevärdheter. Här finns flera intressanta museer, bland annat Wheels o’ Time Museum och Peoria Riverfront Museum. I Peoria är även vackra Glean Oak Park, som även inkluderar en djurpark, värt ett besök.

Galena
Ungeför tre timmar väst om Chicago ligger den mysiga staden Galena. Här finns en historisk gata från sekelskiftet bevarad, och det går att besöka gamla järnhandlar och caféer på gatan. I staden arrangeras även en stor hantverksmarknad som lockar besökare från när och fjärran.

Devil’s Lake State Park
Tre timmars bilfärd från Chicago, in i delstaten Wisonsin, ligger den fantastiska parken och naturområdet Devil’s Lake State Park. I området finns mycket vackra landskap med den stora sjön Devil’s Lake i centrum. I parken finns även möjligheter till camping, och många fina vandringsleder. Ta tid att utforska närliggande sevärdheter i din egen takt om du ska hyra bil i Chicago!

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.92 av 5)