Hyrbil på Chicago flygplats O'Hare

Hitta bäst pris på hyrbilar på Chicago O'Hare flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Chicago flygplats

Planerar du en resa till Chicago? Då det bra att hyra bil inför ditt besök. Det smidigaste är att hyra bil på Chicago flygplats direkt vid din ankomst.

Här hittar du tips för att hyra bil på Chicago O’Hare flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Körtider från Chicago Ohare flygplats

Chicago O’Hare International Airport

Chicagos O’Hare internationella flygplats (flygplatskod ORD) är en av världens största flygplatser. Den ligger lite mindre än tre mil nordväst om centrala Chicago, Illinois och brukar omnämnas som en av de bästa flygplatserna i USA. I Chicago finns även den mindre flygplatsen Chicago Midway International Airport.

Hämta hyrbil på Chicago flygplats

På O’Hare flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Bolagens kontor ligger samlade i ett stort hyrbilscenter en liten bit utanför flygplatsen. Det går gratis shuttlebussar som tar dig direkt till deras kontor.

Bussarnas hållplats finns väl utmarkerad precis utanför utgången vid bagageutlämningen, och är lätt att hitta. Följ skyltar till Rental Car Shuttle. Bussarna stannar vid trottoarkanten utanför respektive terminal. På bussens digitala display står Rental Cars / Parking Lot F.

Under hösten 2019 kommer flygplatsens nya transfersystem (ATS People Mover) sättas i bruk på Chicago flygplats, och då kommer en modern tågtransfer köra passagerare mellan terminaler och hyrbilscenter.

Köra från flygplatsen

Hyrbilscentret på Chicago O’Hare Airport är lättillgängligt att ta sig till och från med bil via omgivande motorvägar, och ligger vid sydöstra hörnet av Zemke Road och Mannheim Road. Det tar strax över 20 minuter att köra mellan Downtown Chicago och flygplatsen via I-90 E.

Även om det är bra skyltat är det rekommenderat att använda GPS eller Google Maps när du kör i USA, då avfarter på motorvägar ofta har snarlika namn och det är stora avstånd i städerna. Då kan du också hålla koll på trafikläget.

Hyrbilsbolag på Chicago flygplats

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Chicago O’Hare flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. Tänk på att avstånden både i och mellan större städer och sevärdheter i USA ofta är stora. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Gratis Shuttlebuss
Dollar Obegränsad Gratis Shuttlebuss
Enterprise Obegränsad Gratis Shuttlebuss
Hertz Obegränsad Gratis Shuttlebuss
National Obegränsad Gratis Shuttlebuss
Thrifty Obegränsad Gratis Shuttlebuss

Lämna tillbaka hyrbil på O’Hare flygplats

Det är enkelt att lämna tillbaka din hyrbil på Chicago flygplats. När du närmar dig O’Hare Airport så följer du skyltarna mot Rental Car Center och vidare in mot ditt hyrbilsbolags avsedda återlämningsplatser. Sedan åker du till din terminal med shuttlebussen som avgår utanför centrets lobby på marknivå. Det är bra att komma i god tid och avse ca 20 minuter för transfern.

Hyrbilsbolagen på Chicago flygplats erbjuder vanligtvis återlämning dygnet runt, men om du planerar att hämta eller återlämna hyrbilen på obekväma tider är det bra att kolla upp med bolaget hur du går tillväga.

Adress till hyrbilscenter på O’Hare Airport
10255 W. Zemke Blvd., Chicago, IL 60666.

Bensinstationer nära Chicago O’Hare flygplats
Den finns bensinstationer längs de större huvudvägarna som går runt flygplatsområdet, beroende på vilket håll du kommer ifrån. Det är enklast att söka efter en närliggande bensinstation i Google Maps om du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning.

Var uppmärksam på att alla bensinstationer i USA inte alltid godtar utländska kort och det är bra att ha kontanter redo för sådana tillfällen. Då kan du betala inne i butiken på bemannade bensinstationer.

Sevärdheter i Chicago

Chicago är en härlig destination med mycket att se och göra. Besök någon av stadens unika museum, storslagna Broadway-event eller komedishower i världsklass. Ta en öl på en av de charmiga bryggerierna och restaurangerna i Old Town och lyssna på Blues, och njut av Chicagos ikoniska maträtter som rustika pizzor och Italian Beef Sandwich. Missa inte stadens främsta attraktion, Millennium Park, som ligger nära vattenkanten. Om du är shoppingsugen finns ett fantastiskt utbud i butiksdistrikten The Magnificient Mile och State Street. Varje område har sina unika butiker och charmiga restauranger som bara väntar på att upptäckas.

Åk på roadtrip från Chicago – Route 66

Chicago är en fantastisk utgångspunkt för en roadtrip i USA. Här börjar den ursprungliga Route 66 som går genom 8 stater från Chicago till Los Angeles. Under rutten får du uppleva spännande destinationer, vacker natur och unika platser som exempelvis Grand Canyon. Det finns ofta möjlighet till envägshyra, det vill säga att lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad. Jämför bolag och se info i vår sökmotor via länken nedan.

Om du ska hyra bil på Chicago O’Hare flygplats är det verkligen rekommenderat att åka på roadtrip och upptäcka USA!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)