Hyrbil i Orlando

Hitta bäst pris på hyrbilar i Orlando genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyrbil i Orlando

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Orlando, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Orlando flygplats

Orlando har två flygplatser: Orlando International Airport och Orlando Sanford International Airport. Orlando Sanford trafikeras idag mest av nationella flyg och endast ett fåtal internationella flyg landar här. Orlando International Airport har därför kommit att bli den största flygplatsen i området, och även en av de största i hela USA.

Orlando International Airport ligger lite mindre än två mil från centrala Orlando. Det går bland annat att flyga hit från Köpenhamn Kastrup och Oslo Gardemoen flygplats med Norwegian.

På Orlando flygplats går det att hyra och hämta hyrbil från de största hyrbilsbolagen. På själva flygplatsen, på våning 1 vid ankomstterminalen, har ett tiotal hyrbilsbolag sina kontor, på både A- och B-sidan av terminalen. De är mycket enkla att hitta, och det är även smidigt att ta sig från och till flygplatsen med bil.

Det finns också ett stort antal hyrbilsbolag som erbjuder gratis bussresa till sina kontor som inte ligger på eller vid flygplatsen.

Utflyktsmål i Orlando

Det absolut bästa och trevligaste sättet att upptäcka Floridas fantastiska städer, natur och stränder på är med bil. Delstaten bjuder på fantastiska vyer vart man än kör, och med hyrbil går det enkelt att ta sig till olika mindre smultronställen, och samtidigt upptäcka nya saker på vägen. Vägarna i Florida är välskötta och välskyltade, och det är en väldigt trevlig upplevelse att köra bil där.

Nöjesparker i Orlando
Orlando är vida känt för sina många nöjesparker med olika teman. Bland annat går det att besöka världsberömda Disney World (som också är den mest välbesökta nöjesparken i världen) och Universal Orlando. Universal Orlando består av flera olika parker, och det går till exempel att besöka magiska Wizarding World of Harry Potter och Universal Studios, som båda tillhör Universal Orlando. Det går smidigt att ta sig till nöjesparkerna med hyrbil.

Everglade nationalpark
Drygt fyra timmars bilfärd söder om Orlando ligger Everglades nationalpark, som är världsberömt för sitt rika och unika djur- och växtliv. Det finns många trevliga och informativa turer genom nationalparken, bland annat med så kallade “air boats” som ofta syns i populärkultur som utspelas i Everglades.

Palm Bay
Lite mer än en timmes bilresa öster om Orlando ligger Palm Bay, som bjuder både på vackra stränder och natur, och storstadskänsla. Det går bland annat att dyka, lära sig kiteboard och bada och sola vid stadens kustremsa. Det finns också ett antal trevliga restauranger, affärer och museer i Palm Bay.

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 5.00 av 5)