Hyrbil i Orlando

Hitta bäst pris på hyrbilar i Orlando genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Orlando

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Orlando, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Orlando är nära sevärdheter som Daytona Beach och Kennedy Space Center. Kör ni istället söderut kommer ni till Fort Lauderdale, Miami och Everglades inom 4 timmar.
Körtider från Orlando i Florida

Hyra bil på Orlando flygplats

Orlando International Airport är den största flygplatsen i området, och även en av de största i hela USA. Orlando flygplats ligger lite mindre än två mil från centrala Orlando. På flygplatsen går det att hyra och hämta hyrbil från de största hyrbilsbolagen, och det är mycket smidigt att köra till och från flygplatsen.

Att köra i Orlando

Oavsett hur länge du besöker Orlando så behöver du verkligen bil för att ta dig runt. Flera restauranger och butiker är faktiskt omöjliga att nå på annat sätt i Florida, och det finns rätt dåliga förutsättningar för att promenera och ta kollektivtrafiken. Men det vägs upp med välskötta, välskyltade och breda vägar. Det gör att det är en väldigt trevlig upplevelse att köra bil där. Huvudmotorvägen är Interstate 4, som går genom Orlando och förbinder alla nöjesparker och många restaurang-och shoppingkomplex.

Trafiken i Orlando

Att köra i Orlando är oftast en mestadels stressfri upplevelse, till och med i Downtown. Staden drabbas ganska sällan av trafikstockningar trots att i princip alla använder bilen för att ta sig dit de ska. Däremot kan det bli tyngre trafik på motorvägarna i och runt Orlando runt rusningstimmar när alla åker till och från jobbet, eller när stora nöjesparker stänger för dagen. Men generellt är det inga problem att ta sig runt med hyrbil i staden.

Försök planera din rutt i förväg. Använd alltid navigation som Google Maps när du kör, och se om det finns alternativa vägar om motorvägen skulle bli trög.

Hastighetsbegränsningar

Fortkörning tas på högsta allvar och det är regelbundna bötfällningar längs vägarna. Hastighetsbegränsningar kan variera i och utanför Orlando så var noga med att uppmärksamma vägskyltarna, så att inte semesterpengar går till onödiga böter. Tänk på att det även finns en Minimum Speed Limit.

Sväng höger i korsning

I Florida, som flera andra stater i USA, får du vanligtvis svänga höger i en korsning även vid rött ljus efter att du stannat till. Det är dock förbjudet i korsningar om det finns en skylt med texten “No right on red”.

Avgiftsbelagda vägar

Det finns avgiftsbelagda motorvägar i Florida. Flera stora hyrbilsbolag erbjuder ett elektroniskt system, Toll-by-plate, där avgifterna automatiskt dras från betalkortet som används för att hyra bilen. Hör med ditt hyrbilsbolag vad de erbjuder kring ”Florida tolls on highways”.

Att parkera i Orlando

Det finns ett par saker som är bra att tänka på när du ska parkera i Orlando. Parkera alltid i samma riktning som trafiken flyter, och läs noga på vägskyltarna och betalautomaten vilka tider som gäller. Betalautomaterna, Parking meters, är vanligtvis i drift måndag-lördag till klockan 18.00. Det bästa alternativet kan vara att parkera i ett allmänt parkeringsgarage. Det finns många lättillgängliga parkeringsgarage i Downtown Orlando.

Utflyktsmål i Orlando

Det absolut bästa och trevligaste sättet att upptäcka Floridas fantastiska städer, natur och stränder är med hyrbil. Delstaten bjuder på bildsköna vyer vart man än kör, och med hyrbil går det enkelt att ta sig till olika mindre smultronställen och samtidigt upptäcka nya saker på vägen.

Universal Studios Florida

Orlando är vida känt för sina många nöjesparker med olika teman. Bland annat går det att besöka världsberömda Disney World (som också är den mest välbesökta nöjesparken i världen) och Universal Orlando. Universal Orlando består av flera olika parker, och det går till exempel att besöka magiska Wizarding World of Harry Potter och Universal Studios, som båda tillhör Universal Orlando. Det går smidigt att ta sig till nöjesparkerna med hyrbil.

Parkering på nöjesparker i Orlando

Parkering på Orlandos nöjesparker innebär ofta en extra avgift, som kan börja någonstans runt 20–25$. Det finns vanligtvis olika parkeringspaket att välja mellan. På Disney World köper du ett parkeringspass för en heldag och får tillgång till Disneys fyra nöjesparker. På SeaWorld köper du också ett parkeringspass för en dag, och du kan ofta köpa ditt pass i förväg online via parkernas hemsidor.

Universal erbjuder flera parkeringsgarage beroende på vad du vill se, och tar en dagsavgift för parkeringen. Det finns även Valet, det vill säga att någon parkerar bilen åt dig mot en avgift.

Utflykter med hyrbil i Orlando

Everglades nationalpark

Drygt fyra timmars bilfärd söder om Orlando ligger Everglades nationalpark, som är världsberömt för sitt rika och unika djur- och växtliv.  Everglades nationalpark är den största subtropiska vildmarken i USA och det är viktigt att planera sitt besök. Det går inte att besöka Everglades utan hyrbil. Parken har tre ingångar som inte är länkade med varandra, och huvudingången finns på State Road 9336 i Homestead.  Även om parken består till stor del av våtmark så finns flera vandrings-och cykelleder och möjlighet att åka båt, campa och hyra kayak. Det finns många spännande turer genom nationalparken, bland annat med så kallade “air boats”.

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center ligger i Cape Canaveral, ca 45 minuter med hyrbil från Orlando. Centret används av NASA för raketskjutning och är en stor besöksattraktion. Här kan du få inblick i USA:s rymdprogram genom fantastiska aktiviteter och filmer. Här finns unika upplevelser som en raketsimulator och ett virtuellt besök på månen. Kennedy Space Center erbjuder parkering för besökare, och du betalar en parkeringsavgift när du kör in på området. Parkering finns tillgänglig 30 minuter innan centret öppnar.

Daytona Beach

Daytona Beach är en världskänd strand ca 1 timme från Downtown Orlando. Stranden är känd för sin hårdpackade sand och här kördes det första NASCAR-tävlingen. Nu är stranden är en härlig semesterort med mycket aktiviteter längs strandpromenaden. Däremot får du fortfarande köra på vissa delar av stranden och parkera precis framför vattnet. Tillåten parkering skyltas på markerade platser och för en avgift får du en dagsbiljett. Om du inte vill parkera på stranden så kan du ställa hyrbilen i Ocean Center Parking Garage eller på någon av de många allmänna parkeringsplatserna runt stränderna.

Roadtrip med hyrbil från Orlando

Key West

Staden Key West är en av Florida Keys tropiska öar i södra Florida. Här kan du njuta av riktigt härligt klimat och fantastiska solnedgångar över havet. Key West är en mycket populär semesterort för sin karibiska atmosfär och kristallklara badvatten som är perfekt för snorkling. Snorkling i korallreven runt Key West är en fantastisk upplevelse, och här kan du också dyka i någon av områdets spännande skeppsvrak. Inne i staden Key West finns mycket shopping och intressanta museum. Utforska huvudgatan Duval Street som är packat med restauranger, barer och underhållning. För att komma till Key West kör du längs The Florida Keys Overseas Highway, som är en fantastiskt vacker körsträcka. Det är bara en av platserna som gör det väl värt att hyra bil på Orlando flygplats!

Miami

Miami ligger ca 379 kilometer från Orlando och är Floridas näst största stad. Staden är en av världens mest populära semesterorter, och du behöver hyrbil för att ta dig runt här. I den kända partystaden finns många dragplåster som lockar besökare, som de oändliga nattklubbarna och barerna i stadsdelen South Beach. Men Miami bjuder också på fina stränder och kulturupplevelser. Till legendariska Miami Beach åker turister gärna för en dag med stekande sol och bad, och i området Little Havanna finns många spännande restauranger och härlig atmosfär. Livliga Calle Och är områdets hjärta och här hålls ofta event och karnevaler. Passa på att prova det goda kubanska köket på Little Havannas många matställen! En annan mycket populär attraktion i Miami är Jungle Island, som bjuder på äventyr och aktiviteter för hela familjen.

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är en trevlig stad med fantastiska vyer och många roliga aktiviteter. Området stoltserar med underbara  sandstränder och en historisk strandpromenad med en av de finaste utsikterna i regionen. Längs kusten finns korallrev som är perfekt för snorkling. Fort Lauderdale är en utgångspunkt för Everglades National Park, och i staden kan du besöka Everglades Holiday Park och se alligatorshower och åka airboat. Las Olas Boulevard är en av de mest välkända gatorna i Fort Lauderdale, och här kan du shoppa i både unika och exklusiva butiker. På kvällen finns ett livligt nattliv med klubbar och livemusk längs gatan. Ett annat sätt att utforska Fort Lauderdales är på en av de ikoniska flodbåtarna, Jungle Queen Riverboats, som åker förbi många lokala sevärdheter. Genom att hyra bil i Orlando kan du smidigt uppleva alla härliga sevärdheter i The Sunshine State Florida!

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 5.00 av 5)