Hyrbil i Fort Lauderdale

Hitta bäst pris på hyrbilar i Fort Lauderdale genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Cabriolet i Florida

Hyrbil i Fort Lauderdale

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Fort Lauderdale, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Fort Lauderdale körtider i Florida

Hyra bil på Fort Lauderdale flygplats

Om du flyger till Fort Lauderdale är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen, för du kommer behöva din bil direkt. Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ligger endast fem kilometer från centrala Fort Lauderdale. Flygplatsen är den näst största i Florida efter Miamis flygplats. På flygplatsen finns ett stort antal av de största hyrbilsbolagen representerade i ett hyrbilscenter (Rental Car Center – RCC). Det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Få mer info via länken nedan.

Köra i Fort Lauderdale

Florida är en riktigt härlig stat att uppleva med hyrbil. Vägarna är både välskötta och välskyltade, och det är en mycket trevlig upplevelse att köra bil i delstaten. Det finns dessutom många natursköna rutter att utforska. I Fort Lauderdale är det nödvändigt, som i hela Florida, att hyra bil för att ta sig runt.

Trafiken
Det är vanligtvis lugnt att köra i staden, men precis som i andra storstäder kan det bli mycket trafik under rusningstimmar. Undvik att köra till sevärdheter under tidig morgon och eftermiddag när alla ska till och från jobbet, så går det fint. Undvik då särskilt vägarna I-95 och I-595 som går via Miami och Fort Lauderdale och som blir trafikerade under rusningstrafik. Det är bra att använda Google Maps för att planera rutter och följa trafikläget.

Sväng höger i korsning
I Florida, som flera andra stater i USA, får du vanligtvis svänga höger i en korsning även vid rött ljus efter att du stannat till. Det är dock förbjudet i korsningar om det finns en skylt med texten “No right on red”.

Parkering
Som i andra storstäder har Fort Lauderdale goda parkeringsmöjligheter i de flesta områden. Parkeringsavgifterna kan variera beroende på distrikt. I områden som Downtown finns allmänna garage, avsedda parkeringsytor och avgiftsbelagd gatuparkering med betalautomat. Du kan söka efter parkeringsgarage i Google Maps eller via länken nedan. Längs sidogator och i mindre kommersiella områden är det bra att vara uppmärksam på skyltar för privat parkering eller “Residents only”. Titta också så att du inte blockerar någons uppfart. Då kan din hyrbil bli bortforslad och det kostar dyrt att få ut den igen.

Sevärdheter och utflykter med hyrbil

Sevärdheter i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är en väldigt trevlig stad med närhet till både fantastisk kust och nationalparker. I staden hittar du spännande shopping och aktiviteter i hjärtat av Downtown, det centrala shoppingområdet Las Olas, där det finns både ett stort utbud av butiker och många restauranger, barer och cafeér. Nära Las Olas finns stadens underbara palmkantade strandpromenad att njuta av i solnedgången. Utforska stadsdelar genom att hoppa på en traditionell flodbåt, Jungle Queen River Boat, eller möt exotiska djur i Everglades Holiday Parks spektakulära shower. Sedan väntar hela Florida på att upptäckas!

Stränder i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale har över 37 kilometer av härliga sandstränder och soldränkt kust. Här finns många stränder att välja mellan för en dag med sol, bad och roliga vattensporter. Fort Lauderdale Beach ligger längs den härliga strandpromenaden som är omtyckt av joggare och rollerblades-åkare. Stranden ligger också nära det populära området Las Olas som har både shopping och stort restaurangutbud. Mellan Fort Lauderdale och Miami ligger kustorten Hollywood med stranden Hollywood Beach, som även den har en mycket trevlig Boardwalk. I Greater Fort Lauderdale är Deerfield Beach omtyckt av familjer för sina många faciliteter och fina vikar.

Pompano Beach erbjuder ett stort urval av vattensporter och något av det varmaste badvattnet i södra Florida. I Lauderdale-By-The-Sea kan du snorkla i korallrev, och Dania Beach anses vara en av de vackraste och minst befolkade badstränderna. För att bara nämna några – det finns många fler underbara stränder att upptäcka!

Parkering på stränder

Det finns i princip alltid goda parkeringsmöjligheter även runt badstränderna, eftersom invånarna själva tar bilen överallt. Antingen kan du hitta avgiftsbelagd gatuparkering, “Metered parking” eller så finns avsedda ytor eller garage, “Parking lots” för strandbesökare där du betalar för en heldag eller per timme. Avgiften kan variera beroende på område. Titta efter skyltar för parkering eller sök i Google Maps. Var noga med att inte parkera på någons privata parkeringsplats.

Everglades Holiday Park

Fort Lauderdale är en fin utgångspunkt för att besöka den massiva Everglades National Park, vars närmsta entré är Shark Valley och ligger ca 1,5 timmes körning från staden. Men om du vill uppleva spännande djurarter, aktiviteter och äventyrsshower på nära håll kan du besöka Everglades Holiday Park. Här finns roliga upplevelser för hela familjen! I parken kan du åka air-boat längs floden djupt in i Everglades, och se unika shower med alligatorer och reptiler och möt dem i deras naturliga miljö. Det finns stora parkeringsytor för besökare i anslutning till parken, som ligger på Griffin Road i Fort Lauderdale.

Utflykter med hyrbil från Fort Lauderdale

Utflykter i Florida från Fort Lauderdale

Med hyrbil går det smidigt att upptäcka Floridas fantastiska städer, natur och badstränder. Från Fort Lauderdale tar du dig enkelt till platser som Miami och Key West. Med kusten och havet ständigt nära bjuds man på vackra vyer vart man än kör, och med bil får man möjlighet att hitta små smultronställen på vägen.

Miami

Soliga Miami ligger bara en halvtimmes körning från Fort Lauderdale. Många besöker staden för att uppleva klassiska stränder som Miami Beach, exklusiv shopping och de legendariska nattklubbarna i bland annat South Beach. Men Miami bjuder också på härliga kulturupplevelser. En stor del av centrum i South Beach består av vackra och pampiga Art-Deco-byggnader, och i det kubanska området Little Havana kan du utforska fantastiska restauranger, barer och caféer. Längs huvudstråket Calle Ocho finns spänannde butiker och färgsprakande kulturfestival varje månad.

Orlando

Orlando är känt för sina många nöjesparker som är väl värda att besöka. Här finns Disney World, Universal Orlando och SeaWorld. Universal Orlando innehåller många olika temaparker som den magiska Wizarding World of Harry Potter och Universal Studios. Orlando ligger ca 3 timmars körning från Fort Lauderdale. Orlandos nöjesparker är en fantastisk upplevelse för alla åldrar! Du kan oftast köpra parkeringspass för hyrbilen i förväg. Läs mer via länken nedan.

Key West

En av de trevligaste utflykterna man kan göra med bil i Florida är att köra till Key West. Key West är en ö söder om Floridas sydkust, som förbinds med fastlandet genom Seven Mile Bridge, som är en upplevelse i sig. Key West bjuder på ett fantastiskt tropiskt klimat med trevliga stränder, affärer och restauranger. Det kristallklara vattent gör det populärt att både dyka och snorkla längs kusten. Oavsett om man är intresserad av sol och bad eller kultur finns det något att upptäcka i Key West. Från Fort Lauderdale tar det drygt tre och en halv timme med bil.

Cape Coral

Två timmars bilfärd nordväst om Fort Lauderdale ligger den trevliga och lugna staden Cape Coral. Staden ligger precis vid kusten, och är känt för att ha världens längsta kanalsystem och för att vara ett riktigt golfparadis. I Cape Coral finns både storstadsmiljö och närhet till natur med vackra Pine Island i direkt anslutning till staden, och för familjen finns ett stort vattenland att besöka. Lugna Pine Island är Floridas största ö längs gulfkusten, och här kan du njuta av tropisk natur med mangrove träd, fruktodlingar och palmer. Från Cape Coral är det också nära till Fort Myers underbara sandstränder.

Kennedy Space Center

Ett absolut måste för den rymdintresserade oavsett ålder, är ett besök på Kennedy Space Center som ligger drygt tre timmars bilfärd norr om Fort Lauderdale. På vägen dit bjuds man på spektakulära vyer över Floridas kustremsa, och själva rymdcentrat bjuder på många spännande upplevelser och utställningar som passar hela familjen. Det finns oändligt med sevärdheter att utforska i Florida som gör det väl värt att hyra bil i Fort Lauderdale!

Vad tycker du om den här sidan?

(13 röster, betyg: 4.69 av 5)