Hyrbil i Fort Lauderdale

Hitta bäst pris på hyrbilar i Fort Lauderdale genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Cabriolet i Florida

Hyrbil i Fort Lauderdale

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Fort Lauderdale, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Fort Lauderdale flygplats

Endast fem kilometer från centrala Fort Lauderdale ligger flygplatsen Fort Lauderdale-Hollywood International Airport. Flygplatsen delas mellan de tre städerna Fort Lauderdale, Hollywood och Dania Beach, och är den näst största i Florida efter Miamis flygplats.

Fort Lauderdale-Hollywood flygplats trafikerar ett stort antal nationella flygningar, men har under de senaste åren ökat sina internationella flygningar kraftigt, och idag går det att flyga från bland annat Stockholm Arlanda och Köpenhamn Kastrup flygplats till Fort Lauderdale.

På flygplatsen finns ett stort antal av de största hyrbilsbolagen representerade. Flygplatsen har ett särskilt hyrbilscentrum (Rental Car Center – RCC) som enkelt går att ta sig till från Terminal 1. Centrumet är en separat byggnad, men det krävs ingen buss för att ta sig dit, utan det ligger på bekvämt gångavstånd från själva flygplatsen. Det är väl skyltat och enkelt att hitta, och det är också smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Utflyktsmål i Fort Lauderdale

Med hyrbil går det smidigt att upptäcka Floridas fantastiska städer, natur och stränder. Med kusten och havet ständigt nära bjuds man på vackra vyer vart man än kör, och med bil får man möjlighet att hitta små smultronställen på vägen. Vägarna i Florida är både välskötta och välskyltade, och det är en mycket trevlig upplevelse att köra bil i delstaten.

Key West
En av de trevligaste utflykterna man kan göra med bil i Florida är att köra till Key West. Key West är en ö söder om Floridas sydkust, som förbinds med fastlandet genom Seven Mile Bridge, som är en upplevelse i sig. Key West bjuder på ett fantastiskt klimat, med trevliga stränder, affärer och restauranger. Oavsett om man är intresserad av sol och bad eller kultur finns det något att upptäcka i Key West. Från Fort Lauderdale tar det drygt tre och en halv timme med bil.

Cape Coral
Två timmars bilfärd nordväst om Fort Lauderdale ligger den trevliga staden Cape Coral. Staden ligger precis vid kusten, och är känt för att ha världens längsta kanalsystem. I Cape Coral finns både storstadsmiljö och närhet till natur med vackra Pine Island i direkt anslutning till staden, och för familjen finns ett stort vattenland att besöka.

Kennedy Space Center
Ett absolut måste för den rymdintresserade oavsett ålder, är ett besök på Kennedy Space Center som ligger drygt tre timmars bilfärd norr om Fort Lauderdale. På vägen dit bjuds man på spektakulära vyer över Floridas kustremsa, och själva rymdcentrat bjuder på många spännande upplevelser och utställningar som passar hela familjen.

Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.60 av 5)