Hyrbil i Europa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Europa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Europa

Idag är det väldigt smidigt och prisvärt att hyra bil utomlands i Europa, och det blir alltmer populärt att hyra egen bil för att  utforska destinationen. Hyrbil ger en svårslagen frihet och flexibilitet för att få ut det mesta av en resa! Genom att hyra bil kan du enkelt kombinera utflykter till kust eller landsbygd med ett par dagar i en storstad. Här får du info och tips inför att hyra bil i Europa och åka på roadtrip.

Boka hyrbil i Europa enkelt och tryggt

Hos oss kan du smidigt boka hyrbil runtom i Europa. Du kan boka hyrbil hos kända hyrbilsbolag som Avis, Budget, Hertz, Europcar, Enterprise, Sixt och många fler. Vi har lättillgängliga hyrbilskontor i städer, vid centralstationer och på flygplatser så att du kan välja var som passar dig bäst att hämta hyrbilen. I sökmotorn kan du jämföra pris och utbud hos välkända hyrbilsbolag på din destination.

När du bokar hyrbil hos oss så har du fri ändring och avbokning fram tills utsatt tid innan hämtning, ifall du behöver ändra dina resplaner. Därför kan du boka tryggt med framförhållning.

Billiga hyrbilar i Europa

Priserna för att hyra bil varierar mellan olika länder i Europa. Däremot så är de flesta hyrbilar utomlands mycket billiga, på grund av att de populäraste och vanligaste länderna att hyra bil i har ofta mycket pressade priser mellan hyrbilsbolagen. Detta är tydligt i exempelvis Spanien, som är ett av de mest populära länderna för en bilsemester i Europa. I Spanien går det ofta att hitta billiga hyrbilar till riktigt bra pris. Även vid kortare turer blir hyrbil snabbt betydligt billigare än taxi eller andra sätt att resa på. Förutom att hyrbil ofta blir billigare i längden så är den fria upplevelsen med eget transportmedel betydligt mer svårslagen!

I vår sökmotor kan du söka efter hyrbilar på din valda destination i Europa och snabbt se alla kända hyrbilsbolag, deras priser och utbud av hyrbilar. Du kan rangordna hyrbilarna efter pris och snabbt få överblick över priserna på hyrbilar i en stad. Genom att jämföra hyrbilsbolag kan du snabbt se billiga hyrbilar i Europa.

Envägshyra för hyrbil inom Europa

En envägshyra betyder att du hämtar bilen på en ort och återlämnar den på en annan ort, det vill säga att du inte kör tillbaka hyrbilen till samma kontor som du hämtade från. Det finns hyrbilsföretag som erbjuder envägshyra mellan olika länder i Europa. Ibland kan en envägshyra mellan länder i Europa dock bli ganska kostsam. Envägshyra mellan olika städer inom ett enskilt land brukar inte vara några större problem, och behöver inte kosta så mycket. Du hittar oftast de mest prisvärda alternativen för envägshyra mellan olika flygplatser. Du hittar mer info om envägshyra via länken nedan.

Köra hyrbil över landsgräns i Europa

Det går ofta bra att hyra bil i ett land för att sedan köra runt i olika länder runt om i Europa, vilket är något som många större hyrbilsbolag tillåter. Om du planerar att köra hyrbilen över en landsgräns så måste du däremot alltid stämma av detta med ditt hyrbilsbolag. Vad som sedan gäller kan bero på:

  • Vilket land du hyr bilen i
  • Vilket land du vill besöka
  • Vilket hyrbilsbolag du hyr bilen av
  • Samt din valda bilmodell.

Det är väldigt viktigt att meddela ditt hyrbilsbolag för att se så att du har rätt försäkringar. Du kan behöva lägga till försäkringar för att vara säker när du kör in i ett annat land, och kan behöva betala en extra avgift för att korsa landsgränsen. Ofta är det en fast avgift per fordon men ibland är det en dagsavgift. Regler och avgifter för att köra hyrbilen till ett annat land varierar mellan olika hyrbilsbolag. Det är inte vanligt att det är helt förbjudet att korsa gränser med hyrbil, men det händer.

Bilbarnstol för hyrbil i Europa

I artikeln nedan kan du läsa om lagar och regler för att hyra bil med bilbarnstol i Europa, och olika typer av bilbarnstolar. Om du vill boka hyrbil med tillägg som bilbarnstol så är det bra att göra detta i god tid, särskilt om du exempelvis ska resa till Spanien eller ett annat särskilt populärt land under högsäsongen. Då kan extra tillbehör ta slut på vissa resmål.

Roadtrip i Europa med hyrbil

Intresset för att åka på längre roadtrips i Europa ökar hela tiden, och det är inte svårt att förstå varför; roadtrip är ett populärt och betydligt mer minnesvärt sätt att resa.

Det finns många roadtrips runt om i Europa som bara väntar på att upptäckas! Flera länder har riktigt ikoniska och berömda vägar som är en häftig körupplevelse, se våra tips nedan. Och vem vet; den bästa roadtrippen för dig är kanske att ta resan precis som den kommer!  Med hyrbil är du fri att åka dit som intresserar dig, att ändra rutt efter vädret och stanna när du vill. Kanske får du spännande tips på vägen som blir nästa dags bilresa. Vare sig du vill åka på roadtrip längs medelhavskusten eller genom alpernas vildmark så behöver du inte åka alltför långt för att få en riktigt minnesvärd roadtrip i Europa.

Åka på roadtrip i Europa: Tips på resmål

I artiklarna nedan har vi samlat tips på härliga vägar för roadtrip i Europa. Där får du tips på storslagna vägar i Norge med resmål som Lofoten och ikoniska Trollstigen vid Geirangerfjorden, och kan läsa om Sveriges egna natursköna körvägar som är perfekt om du inte vill flyga någonstans för din bilsemester. I vår Roadtrip i Norden-artikel har vi samlat tips på körvägar i våra grannländer som är väl värda en roadtrip i år. Läs om Italiens mest populära resmål för en bilsemester och vad du kan tänka på inför en roadtrip i Toscana. Se tips på ikoniska roadtripvägar på Irland, i Spanien, Portugal och mycket mer i artikeln om Roadtrip i Europa. Vi fyller kontinuerligt på med nya artiklar med tips på roadtrips!

Tips och guide för roadtrip-vägar och resmål:

Hyra bil i olika länder i Europa

Här nedan har vi listat de europeiska länderna som är smidiga att hyra bil i. Du hittar mer information om vad du ska tänka på inför bilhyrning i respektive land på deras sida. Vissa länder såsom Spanien ska man vara lite försiktig i när det gäller lokala bilfirmor, så att man inte blir lurad. Men är man förberedd och påläst är det oftast inga problem. Du hittar också information om att trafikregler och tips för att köra i länderna. Hör av dig till oss om du har några frågor kring att hyra bil i Europa, så hjälper vi dig gärna. Trevlig bilsemester!

Hyrbil i Sverige

Hos oss kan du enkelt och tryggt boka hyrbil i Sverige, vare sig om du vill hyra bil över dagen eller åka på en längre roadtrip. Vi jämför pris och utbud hos välkända hyrbilsbolag runtom i Sverige. Genom att jämföra hyrbilsbolagen kan du smidigt se billiga hyrbilar att boka i Sverige. Vi har lättillgängliga upphämtningsplatser i svenska städer, på flygplatser och centralstationer så att du kan välja var som passar dig bäst att hämta hyrbilen. Hör av dig till oss om du har frågor om att hyra bil så hjälper vi dig gärna!

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.75 av 5)